תמי חסקלברג
גרנולה נהנית מתדמית בריאה ועתירת חוסן: גרעיני שיבולת השועל, המשמשים להכנתה, עשירים בסיבים תזונתיים, בחלבון, בשומנים טובים, בנוגדי חמצון ובוויטמינים. אלא מה? כשמוסיפים לקוואקר התמים הזה תועפות שמן, סוכר, דבש ופירות יבשים (תוספות נפוצות בבתי הקפה ובגרנולות תעשייתיות) הופכת המנה התמימה ומלאת הכוונות הטובות לפצצת שומן וקלוריות. אין כמו ט"ו בשבט כדי להחזיר עטרה ליושנה ובריאות לגרנולה. לפניכם מתכון פשוט, ואפילו זול, עם פטנט נפלא שיאפשר לכם לוותר כליל על תוספת השמן, להפחית משמעותית את כמות הקלוריות ולא להתפשר על הטעם כלל.
1. מה קונים. שימו לב שעיקר הגרנולה תורכב ממשפחת האגוזים - אגוזי מלך, פיסטוקים, שקדים או אגוזי פקאן. בפירות יבשים כדאי להמעיט משתי סיבות: הם מכילים כמויות גדולות של סוכר וערכים תזונתיים נמוכים, בגלל תהליך הייבוש. פתרון חלקי הוא לקנות פירות יבשים ללא תוספת סוכר. פתרון יעיל יותר הוא לקצוץ בכל פעם פרי טבעי ולהוסיף למנת הגרנולה.
2. המתקה יעילה. במקום להמתיק את כל התערובת כמו שדורש המתכון, המיסו חצי מכמות הסוכר או הדבש הנדרשת במים רותחים ועסו בה את שיבולת השועל בלבד, עד לספיגה מלאה. בטעם לא יורגש הבדל: הפירות היבשים מתוקים מספיק ולאגוזים טעמים מצוינים כשהם לעצמם. אפשרות נוספת: המתיקו את הגרנולה ב־2־3 תפוחי גראני סמית מגוררים. תענוג.
3. אגוזים בסוף. הוסיפו את האגוזים לגרנולה רק לאחר האפייה בתנור. כך תשמרו על מלוא ערכיהם התזונתיים.
ויש גם מתכון: גרנולה חורפית מבושמת עם פטנט
* מערבבים בקערה 1/4 כוס דבש, 1/4 כוס מים רותחים, 1 כפית תמצית וניל, 1 כפית שטוחה קליפת תפוז מגוררת ו־1/2 כפית קינמון. יוצקים על 250 גרם שיבולת שועל ומעסים היטב לתוך הפתיתים.
* משטחים את התערובת הלחה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך (150 מעלות) במשך 25־30 דקות. כעבור 15 דקות פותחים ומערבבים, למען אפייה אחידה ולמניעת חריכות מיותרות
* הגרנולה מוכנה כשפתיתי שיבולת השועל מתייבשים לחלוטין, צבעם משחים מעט, ובבית מתפשט ניחוח נפלא של וניל ותפוזים.