החומרים (ל-8 מנות)
- 2 כוסות פולי חומוס מבושלים (משומרים או קפואים)
- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס סוכר חום מוזהב או דמררה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- קליפת לימון מלימון גדול
להגשה:
- מיץ מלימון אחד
- 3 כפות אבקת סוכר
ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ במעט חמאה בתחתית ובדפנות, ומרפדים בנייר אפייה. משמנים גם את העיגול במעט חמאה.
2. מעבדים את פולי החומוס במעבד מזון לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, סוכר, אבקת אפייה וקליפת לימון. מעבדים בפולסים קצרים.
3. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, ואופים במרכז התנור כ־35 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
4. לפני ההגשה, מטפטפים על העוגה מיץ לימון. מפזרים אבקת סוכר דרך מסננת דקה ומגישים.
- ערכים תזונתיים למנה: 185 קלוריות, 32 גרם פחמימות, 7 גרם חלבון, 3.5 גרם שומן (חישוב ערכים תזונתיים: טל טל, דיאטנית קלינית)