פול ירוק עשיר מאוד בסיבים מסיסים התורמים להפחתת רמות הסוכר והכולסטרול בדם. אותם סיבים תורמים גם לתחושת שובע במחיר קלורי נמוך.
כמו כן הוא עשיר בוויטמינים ובמינרלים כמו ברזל, חומצה פולית, מגנזיום, אשלגן ואבץ. וצבעו הירוק מעיד על תכולת כלורופיל גבוהה התורמת לבריאות (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית.(
המרכיבים (4 מנות, 325 קלוריות למנה)
לכדורי הבשר
- 250 גרם בשר הודו טחון
- 250 גרם בשר עוף טחון
- 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (מומלץ: תערובת של כוסברה, נענע, שמיר ופטרוזיליה)
- 2 כפות קמח, רצוי קמח שיפון (להשיג בחנויות טבע ובחלק מרשתות השיווק)
- 1 ביצה
- 1 כף 15) מ"ל) רוטב סויה
- מלח, פלפל שחור לפי הטעם
לרוטב
- 2 כפות 30) מ"ל) שמן קנולה
- 1 בצל בינוני, קלוף ופרוס דק
- 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 גזר, פרוס דק
- 2 כוסות 480) מ"ל) מים
- רוטב סויה (רצוי מסוג תמרי, להשיג בחנויות למוצרי המזרח הרחוק ובחלק מרשתות השיווק)
- צרור עשבי תיבול (קשורים בחוט) 5–4 גבעולים מכל סוג: כוסברה, נענע, שמיר ופטרוזיליה
- 1 כוס 150) גרם) פול ירוק מוקפא, מופשר
ההכנה
.1 כדורי הבשר: מערבבים בקערה את בשר ההודו, בשר העוף, עשבי התיבול, הקמח , הביצה ורוטב הסויה ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. צרים כ24- כדורים בקוטר 2 ס"מ, או לפי הגודל הרצוי. מניחים על מגש ומאחסנים במקרר עד לבישול.
2. הרוטב: מחממים את השמן בסיר על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום, מערבבים ומטגנים דקה-שתיים. מוסיפים את העגבנייה והגזר ומטגנים עוד דקה-שתיים, מוסיפים את המים, רוטב הסויה וצרור עשבי התיבול ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את כדורי הבשר ומבשלים 10 דקות. מוסיפים את הפול, מבשלים עוד 10 דקות, טועמים ומתקנים את התיבול אם יש צורך. מגישים.
- מצוין להגשה על מצע אורז מלא או
תבשיל בורגול.
עוד מתכונים דיאטטיים