חמוציות הן צמח מרפא של ממש. פצצה של נוגדי חמצון ממשפחת הפוליפנולים (אותם חומרים המצויים ביין האדום), המשלבות חומציות עם חומרים נוספים ההופכים אותן לתרופת פלא לטיפול בדלקות בדרכי השתן. מחקרים חדשים מראים שיש להן השפעה חיובית גם על דלקות חניכיים וכיב קיבה. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית‭.) ‬

המרכיבים (4 מנות, 150 קלוריות למנה)

  • 1 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות שמן
  • 1 שורש סלרי קטן, קלוף וחתוך למקלונים בעובי 1 ס"מ
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך למקלונים בעובי 1 ס"מ
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים בעובי 1 ס"מ
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים לפי בחירה (למשל, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה ונענע)
  • 2 כפות אגוזי פקאן קצוצים
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות חמוציות מיובשות קצוצות
  • מיץ מ-1 לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה

‭.1‬ שמים את הקינואה והמים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות, עד שהקינואה רכה ובמרכזה נוצר שקע. מצננים לטמפרטורת החדר.

2. ‬ יוצקים את השמן למחבת (רצוי טפלון) ומחממים. מוסיפים את ירקות השורש ומטגנים עד הזהבה. מצננים.

‭.3‬ שמים את הקינואה וירקות השורש בקערה. מוסיפים את עשבי התיבול והאגוזים, הבצל, החמוציות ומיץ הלימון. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

>> עוד מתכונים דיאטטיים