פיליס גלזר
בימים הלוהטים שעוברים עלינו לאחרונה, הדבר האחרון שבטח בא לכם זה לעמוד במטבח מול הסירים והמחבתות. ואפילו אם יש לכם הפריבילגיה לאכול בלי לבשל – גם מנות צהריים כבדות כבר מחוץ לתחום בחודש האחרון. וכיוון שכבר נמאס לאכול סלט ירוק או כריך לארוחת צהריים, קבלו שתי מנות מצוינות – אחת לארוחה ואחת לקינוח. אפשר לקחת אותן גם לים (בצידנית) או להגיש כשאתם מארחים.
סלט קארי טופו עם ענבים
רוצים לגוון את ההגשה? השתמשו בסלט כממרח לכריך או גלגלו אותו בתוך עלי חסה
החומרים ל־8 מנות:
4 כפות יוגורט 3%
3 כפות מיונז לייט או מיונז סויה
2 כפות צ'טני מנגו (להשיג במעדניות)
2 כפיות אבקת קארי
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
300 גרם טופו
2 גבעולי סלרי, קצוץ דק
½ כוס בצל ירוק, קצוץ דק
¼ כוס אגוזי מלך קצוצים דק
1 כוס ענבים אדומים, חצויים
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה קטנה יוגורט, מיונז, צ'טני (אם יש בו חתיכות גדולות מקצצים אותן), אבקת קארי, מלח ופלפל.
2. שוטפים את הטופו, מסננים, מועכים דק במזלג ומוסיפים לתערובת יחד עם הסלרי, הבצל והאגוזים. מערבבים היטב, מוסיפים את הענבים, מכסים ומקררים על להגשה.
ערכים תזונתיים למנה: 72 קלוריות, 6 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 4 גרם שומן
גספצ'ו אבטיח
מרק קיצי ומרענן, אחת הדרכים המדליקות שהגיש אבטיח
החומרים ל־9 מנות:
3 ק"ג אבטיח (כולל הקליפה)
1 מלפפון, קצוץ דק
½ פלפל אדום, קצוץ דק
¼ כוס עלי בזיליקום קצוצים
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות חומץ יין אדום
2 כפות בצל ירוק (החלק הלבן), קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
¾ כפית מלח
פלפל שחור או רוטב טבסקו, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. חותכים את האבטיח לקוביות קטנות. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את יתר החומרים.
2. טוחנים את התערובת בבלנדר בשלושה חלקים ומעבירים את החלק הטחון לקערה אחרת.
3. מתקנים את התיבול, מכסים ומקררים היטב. מגישים בכוסות זכוכית או בקערות מרק.
ערכים תזונתיים למנה: 81 קלוריות, 13 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 3 גרם שומן