מרכיבים (4 מנות)
- 150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן דק
- 1 כף גלוקוזה נוזלית (להשיג בחנויות המתמחות בבישול ואפייה)
- 2 כפות מים
- 2 חלבונים מביצים גדולות
- 100 גרם קרם פרש
- 1-2 כפות קָאלוּאָה או ליקר קפה אחר (לא חובה)
- 25 גרם שוקולד מגורר, לקישוט
הוראות הכנה
1. ממיסים את השוקולד בקערה עמידה לחום שמונחת על סיר עם מים רותחים (באן מארי). כשהשוקולד בסיר נמס, מסירים מהאש ומניחים בצד.
2. להכנת המרנג, מניחים בסיר בינוני את הסוכר, הגלוקוזה הנוזלית והמים ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס. מערבבים מדי פעם. מגבירים את האש ומרתיחים את הסירופ עד שהוא מגיע ל- ̊120 (מודדים עם מדחום לסוכר). לחילופין, בודקים את הטמפרטורה באמצעות "מבחן הכדור הרך": מפילים מעט מהסירופ לכוס מים קרים ובודקים אם הסירופ התקשה והפך לכדור שקוף. אם לא, מבשלים עוד כמה דקות ובודקים שוב.
3. בזמן שהסירופ מבעבע, מקציפים את חלבוני הביצה בקערה נקייה (לא מפלסטיק!), עד לקבלת קצף יציב (פסגות נוקשות). תוך כדי ערבול, מטפטפים באטיות את הסירופ החם לקצף. ממשיכים להקציף עד שהקצף חלק ומבריק והכפיל את נפחו פי שלושה. דפנות הקערה לא אמורות להיות חמות בתום ההקצפה.
4. מוסיפים לשוקולד המומס את הקרם פרש וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים את תערובת השוקולד לתוך המרנג ומוסיפים בתנועות קיפול את ליקר הקפה, אם משתמשים.
5. מעבירים את המוס לכלי הגשה אישיים קטנים ומסדרים אותם על מגש. מפזרים מעל את השוקולד המגורר. מקררים במקרר כמה שעות לפני ההגשה.
- מתוך הספר "תיאבון בריא", מאת גורדון רמזי בהוצאת פן
>> כמה קלוריות אתם אוכלים ביום? בדקו במחשבון התזונה הגדול