לאחר שראינו שגם הסופגניות שלנו יכולות להיות דלות קלוריות, נפנה כעת לטפל בלביבה - סמל נצחי של חג החנוכה. הלביבות הקלאסית והמוכרות מטוגנות בשמן, וספוגות בו גם כן. כך יוצא שכל לביבה תמימה למראה מכילה עד 150 קלוריות - וזה עוד לפני שטבלנו אותה בשמנת או בסוכר. הלביבות שלפניכם, לעומת זאת, אפויות בתנור מבלי לאבד אפילו קצת מטעמן המוכר.
חומרים (ל-12 לביבות)
- 1 בטטה בינונית מגורדת בפומפיה
- 2 תפו"א גדולים מגורדים בפומפיה
- 1 בצל בינוני מגורד בפומפיה
- 4 כפות קמח
- 2 ביצים
- 1/4 כפית קינמון
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם
הוראות ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים בקערה.
2. יוצרים מהתערבות לביבות ומניחים בתבנית, על גבי נייר אפיה.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לאחר 8 דקות הופכים את הלביבות וממשיכים לאפות ל-8 דקות נוספות.
ערכים תזונתיים (ללביבה)
אנרגיה:35-40 קק"ל.
חלבון:2 גרם.
פחמימה: 13.85 גרם.
שומן: 1.63 גרם.
סיבים תזונתיים: 1.6 גרם.
>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם