החגים מתחילים השנה מוקדם. עוד לא הספקנו לנשום לרווחה מהחופש הגדול, שבו העסקנו את הילדים/הנכדים או שסתם נאנקנו מהחום - והנה כבר הגיעו כל ארוחות החג (וימי שישי), עם כל האורחים והבישולים שכרוכים בהן. רק המחשבה על זה מחרפנת אתכם? גם אותי!

אז ישבתי ודפדפתי בכל המתכונים שלי, ומצאתי כמה חגיגיים שאינם דורשים זמן הכנה ארוך. בעצם, אפשר להכין את כל הארוחה בשעתיים – מהראשונות ועד הקינוח. ויש אפילו בחירה!

התחילו את הבישול עם העוף, שזקוק לכמעט שעתיים אפייה. בזמן שהוא בתנור הכינו את הפלפלים הממולאים (המוס צריך זמן במקרר כדי להתייצב) ואת הביצים. שעה לפני סוף צליית העוף צרפו לתנור גם את תפוחי האדמה והתפנו להכנת הקינוח.

ביצים קשות ממולאות סלט ביצים (צילום: אסנת לסטר )
ביצים קשות ממולאות סלט ביצים (צילום: אסנת לסטר )

מנה ראשונה 1

ביצים קשות ממולאות סלט ביצים

מרכיבים

6 מנות

  • 14 ביצים קשות
  • 4 כפות מיונז
  • 3 כפיות חרדל
  • לקישוט: פלפל אדום חתוך לקוביות, פטרוזיליה או זיתים

אופן ההכנה

חוצים 9 מהביצים. מרוקנים אותן מהחלמונים ומעבירים אותם לקערה.

מוסיפים לקערה גם את שאר הביצים הקשות, ומועכים אותן עם מזלג (אפשר גם לגרר אותן בפומפייה גסה).

מוסיפים את המיונז והחרדל ומערבבים (לא חייבים להוסיף את כל המיונז והחרדל, קבעו את הכמות לפי טעמכם האישי).

ממלאים את חצאי הביצים בסלט בעזרת כפית או שקית זילוף.

מקשטים בקוביות פלפל אדום, פטרוזיליה או זיתים.

 פלפלים ממולאים מוס טונה (צילום: אסנת לסטר )
פלפלים ממולאים מוס טונה (צילום: אסנת לסטר )

מנה ראשונה 2

פלפלים ממולאים מוס טונה

מרכיבים

6 מנות

  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
  • 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
  • 1 צנצנת פלפלים אדומים קלויים
  • 2 קופסאות שימורי טונה בשמן
  • 1/2 כוס (100 גרם) מיונז
  • 1/4 כוס (60 גרם) רסק עגבניות או קטשופ
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1 בצל קטן קצוץ דק

אופן ההכנה
  1. שמים את המים בקערית ומפזרים עליהם את הג'לטין. ממתינים 10 דקות, כדי לתת לג'לטין לספוח את המים.
  2. בינתיים שמים את שאר המרכיבים במעבד מזון ומרסקים למחית חלקה למדי.
  3. מחממים את הג'לטין כמה שניות במיקרוגל או בסיר קטן, רק עד שהוא נמס ומתקבל נוזל צלול. מוסיפים למעבד המזון ומעבדים כמה שניות.
  4. מכסים את קערת מעבד המזון ומניחים את המוס במקרר כשעה, עד שהוא מתחיל להתייצב.
  5. פורסים את הפלפלים האדומים לרצועות ברוחב 4-3 ס"מ ומייבשים את הפרוסות במגבות נייר.
  6. מניחים על כל רצועת פלפל כפית מהמוס ומקפלים.
  7. מסדרים את כל הפלפלים הממולאים בצלחת הגשה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות, להתייצבות.

עוף בפירות (צילום: אסנת לסטר )
עוף בפירות (צילום: אסנת לסטר )

עיקרית

עוף בפירות

מרכיבים

6 מנות

  • 6 נתחי עוף (שוקיים או ירכיים) או עוף שלם
  • 1 קופסה גדולה (כ-800 גרם) שימורי פירות בסירופ (אפרסקים, משמשים, אננס או קוקטייל)
  • 6-5 כפות (כ-70 גרם) אבקת מרק בצל או פטריות

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. יוצקים את כל תכולת קופסת השימורים לתבנית. מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים עד שהיא נמסה.
  3. מוסיפים את נתחי העוף ומטביעים אותם בנוזל. מכסים בנייר אלומיניום וגם במכסה, אם יש.
  4. אופים שעה, מסירים את המכסה ואת נייר האלומיניום ואופים 40-30 דקות נוספות, עד שהעוף משחים.

תפוחי אדמה ברוטב מיונז וחרדל (צילום: אסנת לסטר )
תפוחי אדמה ברוטב מיונז וחרדל (צילום: אסנת לסטר )

תוספת

תפוחי אדמה ברוטב מיונז וחרדל

מרכיבים

6 מנות

  • 6 תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס (100 גרם) מיונז
  • 1/3 כוס (80 גרם) חרדל, רצוי עם גרגירים
  • 2 כפיות סוכר

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. דוקרים את תפוחי האדמה במזלג בכמה מקומות. מחממים אותם 15-12 דקות במיקרוגל – מדי פעם כדאי לעצור לרגע את החימום כדי לשנות את מיקום תפוחי האדמה בכלי האפייה ולהפוך אותם.
  3. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר אלומיניום ואופים אותם כשעה (אם אתם מכינים את העוף שבמתכון הקודם, אפשר להניח את תפוחי האדמה לצד התבנית בשעת האפייה האחרונה).
  4. ההגשה: מערבבים את המיונז עם החרדל והסוכר. יוצרים בכל תפוח אדמה חריץ עמוק (חותכים דרך נייר האלומיניום) ויוצקים לתוכו כף מהרוטב.

קינוח 1

מוס חלבה ואגוזים

מרכיבים

6 מנות

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 30-20 גרם מרגרינה בטעם חמאה
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת צמחית להקצפה במתיקות מעודנת
  • 200 גרם (3/4 כוס) ממרח חלבה פרווה
  • 200 גרם (3/4 כוס) ממרח אגוזים פרווה (אפשר להשתמש גם בממרח לוטוס)
  • לקישוט: שוקולד מגורר

אופן ההכנה
  1. שמים במעבד מזון את הביסקוויטים והמרגרינה ומעבדים לפירורים. מסדרים את הפירורים בכוסות הגשה אישיות.
  2. מקציפים מכל אחד של שמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את ממרח החלבה ומקציפים במהירות נמוכה עד שהממרח נטמע בקצפת.
  3. מעבירים את מוס החלבה לכוסות ההגשה בעזרת כפית או שקית זילוף. מכניסים את הכוסות למקרר.
  4. מקציפים את מכל השמנת השני לקצפת יציבה. מוסיפים מיקסר את ממרח האגוזים ומקציפים במהירות נמוכה עד שהממרח נטמע בקצפת.
  5. מעבירים את מוס האגוזים לכוסות ההגשה בעזרת כפית או שקית זילוף. מכניסים את הכוסות למקרר.
  6. מכסים את הכוסות בניילון נצמד ושומרים במקרר עד ההגשה.
  7. בהגשה מפזרים על המוס שוקולד מגורר.

תפוחים אפויים בדבש וקינמון (צילום: אסנת לסטר )
תפוחים אפויים בדבש וקינמון (צילום: אסנת לסטר )

קינוח 2

תפוחים אפויים בדבש וקינמון

מרכיבים

6 מנות

  • 6 תפוחים
  • 1 כוס (340 גרם) דבש
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • קורט ציפורן
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • להגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. יוצרים מסביב לכל תפוח 8 חתכים בעומק של כ-2 ס"מ (כאילו התחלתם לחתוך אותם ל-8 פלחים אך נעצרתם באמצע). מניחים את התפוחים זה לצד זה בתבנית.
  3. מערבבים את הדבש, הקינמון, הציפורן ואגוז המוסקט ויוצקים על התפוחים.
  4. אופים 70-60 דקות, כשמדי 20-15 דקות מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים על התפוחים מהרוטב שבתחתית התבנית.
  5. מפזרים על התפוחים אבקת סוכר ומגישים חם.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע