אני אוהבת מאוד עלי מנגולד, ומשתדלת לשלב אותם בהרבה מנות. הפעם שידכתי אותם לבורגול והכנתי מילוי לפלפלים קטנים וצבעוניים. בישלתי את הפלפלים הממולאים עם מים, לימון ושום - ויצא תבשיל חלום.
- עוד מתכונים מצוינים של דורית מנו-טל אור - בבלוג שלה, "Sweet Dooly". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
5 מנות
- 10 פלפלים קטנים או 5 גדולים
- 1 כוס בורגול
- 4 עלי מנגולד קצוצים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס דלעת קצוצה דק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 1 עד 2 כוסות מים
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 4 שיני שום פרוסות
- אפשרות: כמה פרוסות דקות של לימון
אופן ההכנה
- שמים את הבורגול בקערה. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא ומניחים בצד כ-15 דקות, עד שהבורגול תופח. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים לבורגול את עלי המנגולד, הפטרוזיליה והדלעת. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
- שוטפים את הפלפלים, מסירים את חלקם העליון ומרוקנים את תוכנם מגרעינים. ממלאים בתערובת הבורגול.
- מסדרים את הפלפלים בצפיפות בסיר קטן ככל האפשר. אם נשאר מהתערובת, מכינים ממנה קציצות ומניחים בין הפלפלים.
- מערבבים בקערית 1/2 1 עד 2 כוסות מים עם השמן, מיץ הלימון, שיני השום מלח ופלפל. יוצקים על הפלפלים – התערובת צריכה להגיע עד ל-3/4 מגובהם. אם רוצים, מוסיפים לסיר כמה פרוסות לימון.
- מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כחצי שעה.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק