קבלו רעיון נפלא ליצירת משקאות קרירים ומרעננים בחודשי הקיץ: קוביות קרח בטעמים עם פירות ועשבי תיבול.
קל מאוד להכין את קוביות הקרח האלה, והן הופכות את שתיית המים למהנה וטעימה. הבונוס הגדול ביותר של הקוביות הוא בקרב ילדים: הן עשויות לשכנע אותם לשתות מים במקום מיצים ממותקים, ועל הדרך הם גם יקבלו מעט ויטמינים ומינראלים שיעברו מהפירות למים ברגע שהקרח יתמוסס.
אז איך מכינים את קוביות הקרח המיוחדות?
- חותכים פירות לקוביות קטנות (אנחנו השתמשנו באפרסק ובאוכמניות קפואות). אפשר להוסיף גם עשבי תיבול, כמו נענע או בזיליקום.
- מניחים את חתיכות הפרי במגש להכנת קוביות קרח.
- מוסיפים מים ומקפיאים לשלוש שעות לפחות.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
טיפ: מתיקות ללא סוכר / נגה שורץ-משולם
רוצים להעניק לקוביות הקרח תחושת מתיקות, אבל בלי להוסיף סוכר או ממתיקים מלאכותיים? הוסיפו למים שמהם אתם מכינים אותן תמצית וניל או קינמון.
- נגה שורץ-משולם היא מנהלת תחום הבריאות בתשלובת החלב של "תנובה"