הטארט הזה הוא אחד הדברים הטעימים שאכלתי לאחרונה, על אף שהוא קל להכנה: הבצק נמס בפה, המלית עשירה אבל לא מתוקה מדי, עם טעם מודגש של תפוזים ושקדים – ומעל הכל נחים תפוזים בסירופ שמזכירים מעט מרמלדה טובה. בעיני זהו שילוב מושלם.

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל 20X28 ס"מ

לבצק

  • 150 גרם חמאה או מרגרינה רכה מאוד (אבל לא נוזלית!)
  • 95 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
  • 30 גרם (1/3 כוס) שקדים טחונים
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח

לקרם שקדים ותפוזים

  • 80 גרם חמאה רכה (אבל לא נוזלית!)
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 3 ביצים
  • 100 גרם (1 כוס גדושה) שקדים טחונים
  • אפשרות: 2 טיפות תמצית שקדים טבעית
  • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) מיץ תפוזים
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת

לציפוי

  • 1 תפוז, שטוף ופרוס דק עם קליפתו
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

הבצק

  1. שמים את החמאה ואבקת הסוכר במעבד מזון ומעבדים למרקם קרמי. ממשיכים לעבד ומוסיפים, לפי הסדר, את אבקת השקדים, הביצה, המלח והקמח. מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  2. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים אותו בתוכה באמצעות הידיים - תחילה מרפדים את הדפנות ואחר כך את הבסיס. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר 4 שעות לפחות (אפשר גם להקפיא).

המלית והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים בקערה בינונית את החמאה והסוכר ומקציפים למרקם קרמי. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. יוצקים את המלית על הבצק המקורר ואופים בשליש התחתון של התנור כ-40 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית יציבה (אם היא מעט רוטטת במרכז זה בסדר, היא תתייצב בקירור).

הציפוי

  1. שמים את כל מרכיבי הציפוי בסיר שטוח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים נהפכים לסירופ צמיג והתפוזים מזוגגים - בערך 20 דקות.
  2. מקשטים את הטארט האפוי בתפוזים ובסירופ ומקררים.
  3. מגישים את העוגה כשהיא קרה, אך לא ישר מהמקרר.