אם גם אצלכם גשום וחורפי הערב, זה זמן טוב למרק מהיר, טעים וריחני של קישואים ובזיליקום.
צפו: סרטון אנימציה של תהליך ההכנה
מרכיבים
3-2 מנות- 5 קישואים בינוניים (אפשר גם זוקיני)
- 1 בצל בינוני
- 2 שיני שום קלופות
- 2 כפות שמן זית
- 4 כוסות ציר ירקות רותח או מים רותחים
- חופן עלי בזיליקום
- מלח
- פלפל שחור טחון
- כמה עלי בזיליקום
- חופן גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- קולפים ופורסים את הקישואים. קוצצים את הבצל ואת השום.
- מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום כמה דקות, עד שהם מתרככים (מקפידים שהשום לא יישרף, כדי שטעמו לא יהפוך למר).
- מוסיפים לסיר את הקישואים ומטגנים 5 דקות נוספות, עד שהם מתרככים מעט.
- מוסיפים את ציר הירקות (או המים) ועלי הבזיליקום, ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהקישואים מתרככים.
- טוחנים את המרק, מעבירים לקעריות ומקשטים כל מנה בגבינת פרמזן מגוררת ובעלי בזיליקום.
- למרק סמיך יותר השתמשו ב-3 כוסות בלבד של ציר או מים. למרק דליל יותר השתמשו ב-5 כוסות.
- עוד סרטוני מתכונים של שרה ליברמן - בערוץ שלה ביוטיוב. לחצו כאן כדי לעבור לערוץ