מתכון שקיבלתי מחברתי הצמחונית מיכל, ומיד זכה לכינוי "האורז המיוחד". השילוב של החמוציות, השקדים והתיבול המתוק-מלוח יוצר מנה שכל ביס ממנה יותר כייפי מקודמו.
- עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
3-2 מנות
- 2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
- 1 כוס אורז בר מעורב
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סילאן
- 4 כפות חמוציות
- 6-5 כפות שקדים מולבנים
- לעיטור: בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
- מחממים בסיר כף שמן ומטגנים בו את האורז 3-2 דקות. ממליחים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-25 דקות, עד שהמים נספגים לגמרי באורז.
- מחממים כף שמן במחבת גדולה או בסיר רחב ונמוך. מוסיפים את השקדים, החמוציות והאורז המבושל ומערבבים.
- מוסיפים גם את השום, הסויה והדבש, ממליחים שוב לפי הצורך ומבשלים כדקה, תוך ערבוב.
- מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ.
- לעוד מתכוני אורז - לחצו כאן