יש ירקות ותבלינים שהופכים חברבורותיהם ונעשים רוטב משובח כשצולים אותם בחברותא - וזה בדיוק מה שקורה פה. הבסיס הוא עגבניות, בצל ופלפל חריף, ואתם מוזמנים להוסיף עוד דבר או שניים העולים על דעתכם - למשל מרווה ושומר.

לירקות מצטרף פילה של דג, ומובטחת לכם מנה שהיא הפתעה ענקית עם טעם בלתי נשכח.

עוד דבר נחמד במנה הזו הוא שאפשר להכין את הירקות מראש ורק לפני ההגשה להוסיף את הדגים.

>> עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

4 מנות

  • 4 נתחי פילה דג (דניס, לברק, מוסר או לוקוס)
  • 1 ק"ג עגבניות שרי חצויות (רצוי להשתמש בכמה סוגים)
  • 6-5 בצלים ירוקים קטנים (כולל החלק הלבן)
  • 3-2 בצלים קטנים חתוכים לרבעים
  • 2-1 פלפלים חריפים חצויים לאורכם
  • 6 שיני שום
  • כמה ענפי אורגנו (או מרווה, או נענע)
  • שמן זית בשפע
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. שמים את כל הירקות בתבנית ומזלפים עליהם שפע של שמן זית. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. צולים בתנור כ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים.
  2. מוציאים את הדגים מהמקרר, מייבשים במגבת נייר וממליחים.
  3. מעבירים את התנור למצב גריל עליון ומעלים את הטמפרטורה ל-250 מעלות.
  4. אם משתמשים בנתחי פילה מוסר או לוקוס, שהם עבים יחסית, מניחים אותם על הירקות שבתבנית כשהעור פונה כלפי מעלה, מתבלים בשמן זית ובמלח, וצולים כ-20 דקות. אם משתמשים בנתחי דניס או לברק, שהם דקים יחסית, צולים תחילה את הירקות לבדם תחת הגריל במשך 10 דקות. מוסיפים את נתחי הפילה כשהעור פונה כלפי מעלה, מתבלים בשמן זית ובמלח, וצולים כ-10 דקות נוספות.