מרכיבים
- 400 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים, או 400 גרם ברוקולי קפוא מופשר מעט
- מעט שמן או תרסיס שמן
- 2 ביצים גדולות
- 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כפית אבקת שום
- מלח
- פלפל שחור טחון
- לציפוי: פירורי לחם
אופן ההכנה
- מחממים את התור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותה.
- אם משתמשים בברוקולי טרי, מרתיחים את הפרחים במשך 5 דקות, מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח (כדי לעצור את הבישול ולשמור על פריכות הירק). אם משתמשים בברוקולי קפוא מופשר אין צורך בבישול.
- מערבבים בקערה את הביצים, רוטב הצ'ילי המתוק, אבקת השום, מלח ופלפל. בצלחת נפרדת מפזרים פירורי לחם.
- טובלים את פרחי הברוקולי היטב בתערובת הביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם.
- מניחים בתבנית, מרססים במעט שמן (או טופחים קלות במברשת משומנת) ואופים 20 דקות. הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.