עוגה קלה להכנה, אבל טעימה טעימה. שמן הזית נותן לה טעם פירותי ומיוחד (אבל לא של שמן זית, אל חשש), הסולת תורמת למרקם והופכת את העוגה לקצת פירורית, והתפוזים מעניקים לא רק את טעמם אלא גם את צבעם המשגע.

>> אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להיכנס לבלוג

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

לתפוזים בסירופ
  • 1 תפוז לא קלוף
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • מיץ מתפוז אחד
  • 1 מקל וניל חצוי לשניים לאורכו או 1 כפית תמצית וניל

לעוגה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (85 גרם) סולת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד או שניים
  • 3 ביצים
  • מיץ מתפוז אחד (1/2 עד 3/4 כוס)

אופן ההכנה

התפוזים בסירופ
  1. חותכים את התפוז לפרוסות דקות (הכי נוח לעשות זאת באמצעות סכין משוננת).
  2. שמים במחבת רחבה את החמאה, הסוכר, מיץ התפוזים ומקל הווניל החצוי. מחממים על אש בינונית עד שהחמאה והסוכר נמסים.
  3. מנמיכים את האש, מוסיפים את פרוסות התפוז ומבשלים כ-20 דקות, עד שהפרוסות מתרככות והופכות לשקופות.

העוגה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו ואת דפנות התבנית.
  2. מניחים בתבנית את פרוסות התפוז (שומרים את הסירופ שנשאר במחבת).
  3. מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים: הקמח, הסולת, המלח ואבקת האפייה.
  4. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, שמן הזית וקליפת התפוז, ומערבלים כ-3 דקות עם וו הגיטרה במהירות בינונית, עד שכל המרכיבים מתאחדים (אפשר לערבב את המרכיבים גם באופן ידני, עם כף עץ).
  5. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וממשיכים לערבל.
  6. לאחר שהביצים נטמעו בתערובת מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים, בהדרגה ולסירוגין, את תערובת המרכיבים היבשים ואת מיץ התפוז.
  7. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית, מעל התפוזים, ומיישרים.
  8. אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע וזהובה.
  9. מצננים את העוגה כ-5 דקות, מחלצים מהתבנית והופכים על צלחת הגשה. מקלפים בזהירות את נייר האפייה ומברישים את העוגה בסירופ שנשאר מבישול התפוזים.
  10. פורסים את העוגה רק לאחר שהיא הצטננה לגמרי. אפשר להגיש עם כף קצפת או קרם פרש.