קוויאר חצילים צרפתי / חני הראל
לגרסה הצרפתית של סלט החצילים יש, כנהוג אצל הצרפתים, שם מפוצץ: "קוויאר". אבל אל תתנו לזה להטעות אתכם: הוא עשוי מהמרכיבים הכי פשוטים וזולים. כל זה לא אומר, כמובן, שהוא לא טעים להפליא.
מרכיבים- 1 חציל גדול
- 1 עגבנייה קטנטנה ומוצקה
- 1 בצל שאלוט קלוף וחצוי או בצל קטנטן רגיל
- 2-1 שיני שום
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
- קולים את החציל כ-45 דקות על הגריל או בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהוא מתרכך. הופכים אותו באמצע זמן הקלייה. מצננים מעט.
- מקלפים את החציל ומניחים במסננת לכמה דקות, כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
- בינתיים מקלפים את העגבנייה: חורצים בבסיסה X וחולטים כחצי דקה במים רותחים. מוציאים ומקלפים - מתחילים את הקילוף מהחתך (הקליפה תיפרד בקלות). חותכים את העגבנייה לרבעים ומוציאים ממנה את הזרעים.
- טוחנים את החציל והעגבנייה במעבד מזון. מוסיפים את הבצל והשום וטוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מעבירים לקערית, ומתבלים בשמן הזית, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
- מתכונים נוספים של חני הראל – בבלוג שלה, לימון וג'ינג'ר
סלט חצילים ופלפלים קלויים / מרילין איילון
סלט נהדר שאפשר להכין בזמן שממנגלים.
מרכיבים- 2 חצילים
- 2 פלפלים אדומים
- 3 שיני שום קצוצות
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אפשרות: 1/2 פלפל ירוק חריף פרוס דק
- קולים את החצילים והפלפלים האדומים על הגריל במשך כ-45 דקות, עד שהם מתרככים. הופכים אותם באמצע זמן הקלייה. מצננים מעט.
- מוציאים את תוכן החצילים לקערה. מקלפים את הפלפלים וזורקים את הזרעים, אך שומרים את הנוזלים. קוצצים ומצרפים לחצילים יחד עם הנוזלים.
- מוסיפים את מיץ הלימון, השמן, מלח ופלפל, ומערבבים. מקשטים בפלפל חריף אם רוצים.
- מתכונים נוספים של מרילין איילון – בבלוג שלה, Ma Blogeria
סלט חצילים ופלפלים מגוררים / מרילין איילון
סלט חצילים שכיף לאכול על לחם טרי.
מרכיבים- 2 חצילים
- 1 פלפל אדום
- 1 מלפפון קצוץ דק - אפשר מקולף
- 2 שיני שום קצוצות
- שמן זית
- מיץ לימון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- קולים את החצילים על הגריל במשך כ-45 דקות, עד שהם מתרככים. הופכים אותם באמצע זמן הקלייה. מצננים מעט ונותנים לנוזלים לצאת.
- מוציאים את בשר החצילים לקערה
- מגרדים את הפלפל האדום בפומפייה ומוסיפים לחצילים. מוסיפים גם את המלפפון ואת השום.
- מתבלים, תוך כדי ערבוב, בהרבה שמן זית ובלימון, מלח ופלפל.
- מתכונים נוספים של מרילין איילון – בבלוג שלה, Ma Blogeria