מרכיבים

4 מנות

  • 4 פרוסות לחם קסטן או חלה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • מעט חמאה לטיגון
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 בננות פרוסות
  • 2 תפוחים פרוסים או 6-4 פרוסות אננס טרי, חצויות
  • 2 כפות גדושות שמנת חמוצה
  • סירופ מייפל לפי הטעם
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. חוצים כל פרוסת לחם באלכסון לשני משולשים.
  2. טורפים יחד את הביצים והחלב ומעבירים לקערית. טובלים בבלילה את פרוסות הלחם משני צדיהן.
  3. מחממים מעט חמאה במחבת. מטגנים את פרוסות הלחם משני הצדדים עד שהן מזהיבות. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
  4. מוסיפים למחבת מעט חמאה וסוכר ומחממים. מוסיפים את פרוסות הבננות והתפוחים (או האננס) ומטגנים כמה דקות, תוך ערבוב, עד שהן מתרככות מעט.
  5. מעבירים את פרוסות הלחם לצלחות. מסדרים על כל פרוסה מהפירות ומקשטים בשמנת חמוצה, סירופ מייפל ואבקת סוכר. מגישים מיד.

  • המתכון באדיבות בית הקפה "קופי האוס" בתל אביב