המתכון באדיבות רשת "טרנטינו – בית אוכל איטלקי".

מרכיבים

5 מאפים אישיים

לבצק
  • 1 כפית (4 גרם) שמרים טריים מפוררים או שמרי "שמרית"
  • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 1 כף) מים פושרים
  • 400 גרם (3/4 2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח (רצוי קמח לחם או קמח פיצה)
  • 10 גרם (2 כפיות) מלח
  • 1 כפית שמן זית

למילוי
  • 2 בטטות בינוניות
  • שמן זית
  • עלים מ-2 ענפי טימין
  • עלים קצוצים מ-2 ענפי רוזמרין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 גליל גבינת עזים ("פרומעז" או גבינה דומה)

אופן ההכנה

הבצק
  1. ממיסים את השמרים במים.
  2. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים את הקמח והמלח בקערת המיקסר ומפעילים במהירות נמוכה.
  3. לאחר כדקה מוסיפים את המים עם השמרים ולשים 10-8 דקות במהירות נמוכה-בינונית (3 מתוך 10), עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
  4. מנמיכים מעט את מהירות הלישה ומוסיפים את שמן הזית. לשים עוד כמה שניות, עד שהשמן נטמע בבצק.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה. מוציאים את הבצק מהקערה ויוצרים ממנו 5 כדורים שווים. מכסים במגבת יבשה ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מוסיף כ-50% לנפחו. בזמן שהבצק תופח מכינים את המילוי.

המילוי והאפייה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ. שמים בקערה ומתבלים בשמן זית, עלי טימין, עלי רוזמרין, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  3. משטחים את הבטטות בתבנית בשכבה אחידה. אופים 20-15 דקות, עד שהן מתרככות. מוציאים מהתנור ומעלים את הטמפרטורה ל-240 מעלות.
  4. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה חדש ומברישים אותו במעט שמן זית.
  5. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ. מניחים במרכז כל עיגול בטטות צלויות ו-4-3 פרוסות של גבינת עזים.
  6. מקפלים את העיגולים לשניים ומהדקים היטב את השוליים. אם רוצים לעצב את הקלצונה כמו בתמונה: תופסים את שולי הבצק בעזרת שתי אצבעות ומרימים לכיוון המרכז. תופסים בסמוך את שולי הבצק בעזרת היד השנייה, מרימים גם אותם למרכז ומהדקים לשוליים שהרמנו קודם. חוזרים על הפעולה מסביב לבצק, כך שנוצרת צורה של שק שבחלקו העליון יש פתח.
  7. מניחים את הקלצונה בתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.