מרכיבים (6-4 מנות)

  • 2 חצילים בינוניים, חתוכים לקוביות ‭
  • 1/2‬ כוס ‭2 +‬ כפות שמן זית
  • 3 כפות דבש
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 2 כוסות עגבניות שרי או שרי תמר, חצויות
  • ‭1/2‬ כוס (50 גרם) צנוברים
  • 200 גרם גבינת עזים קשה (כגון סנט מור), חתוכה לקוביות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות עלי טימין

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. מערבבים בקערה את 1/2 כוס שמן הזית עם הדבש. מוסיפים את קוביות החצילים ומערבבים עד שהן מצופות היטב ברוטב.
  3. מעבירים את החצילים לתבנית תנור שטוחה, מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור, וצולים בתנור 30-25 דקות, עד שהחצילים שחומים. מערבבים פעם או פעמיים במהלך הצלייה.
  4. משמנים תבנית נוספת במעט שמן זית ומניחים עליה את העגבניות, כשצדן החתוך פונה כלפי מעלה. מטפטפים עליהן את 2 כפות שמן הזית ומפזרים מלח גס. צולים בתנור במשך כ-20 דקות.
  5. מעבירים לקערת הגשה את החצילים והעגבניות. קולים מעט את הצנוברים במחבת יבשה ומוסיפים לקערה. מוסיפים את עשבי התיבול ואת הגבינה, מערבבים בעדינות ומגישים מיד כמנה חמה, או מאחסנים במקרר ומגישים כסלט קר.