מרכיבים (6-4 מנות)

  • ‭1/3‬ כוס אגוזי לוז
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית ‭
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס אורז בסמטי ‭
  • 1/4‬ כוס אורז פרא
  • 1/2 כוס מים
  • 1/3‬ כוס עירית קצוצה דק

לרוטב

  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ דק, או מחית לימונים כבושים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף עלי טימין
  • מלח (אם צריך)
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מפזרים את באגוזים בתבנית וקולים אותם 5-3 דקות, עד שהם משחימים מעט ומפיצים ריח (חשוב להשגיח עליהם בזמן הקלייה, כדי שלא יישרפו). מוציאים את האגוזים מהתנור, אך לא מכבים אותו. מעבירים אותם למגש או צלחת גדולה ומניחים להם להצטנן בזמן שממשיכים בהכנות.
  3. שמים בקערה את קוביות הבטטה ושמן הזית ומערבבים. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה את קוביות הבטטה. אופים כ-30 דקות, עד שהקוביות רכות ושחומות.
  4. בזמן שהבטטות בתנור מבשלים את שני סוגי האורז. האורז הבסמטי: ממלאים סיר בכוס מים וחצי, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז הבסמטי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ-20 דקות, עד שהמים נספגים באורז והוא רך. אורז הפרא: ממלאים סיר קטן בחצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אורז הפרא, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה, עד שהמים נספגים והאורז מוכן לאכילה. אם לא נותרו בסיר מים והאורז עדיין לא מבושל, מוסיפים מעט מים וממשיכים לבשל.
  5. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערית וטורפים.
  6. שמים בקערה את שני סוגי האורז. מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומצננים.
  7. קוצצים גס את האגוזים הקלויים. מוסיפים אותם לקערת האורז יחד עם הבטטה והעירית, מערבבים ומגישים.