לפני שנים אחדות אירחתי קולגה מספרד. היא הכינה לנו את העוגה הזאת, שמשלבת בתוכה פירות יבשים, ותוך כמה דקות לא נותר פירור על השולחן.
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק קטנה)
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 150 גרם חמאה
- 1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- 1/2 כוס (75 גרם) שזיפים ו/או משמשים מיובשים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-165 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
- מנפים את הקמח עם אבקת האפייה.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את העוגה גם במיקסר ידני או בערבוב עם מטרפה). מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר במשך דקה-שתיים, ולאחר מכן מוסיפים את הביצים והווניל בהדרגה.
- מוסיפים את הקמח ואת קליפת הלימון וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר עלול להפוך את העוגה לדחוסה ויבשה).
- מזלפים שליש מהתערובת לתבנית, ומסדרים מעליה מחצית מהפירות היבשים. מזלפים על הפירות שליש נוסף מהתערובת, ומסדרים מעליה את יתרת הפירות. מזלפים מעליהם את השליש האחרון של התערובת.
- אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- תומר כבירי הוא מרכז קורס קונדיטוריה
ב"בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה"