קוראים לנו איוונה ניצן ומיכל מוזס - שתי נשים משונות שמעריצות את המכשפה מעמי ותמי על היזמות ועל זה שהיא לא קונה ממתקים, אלא מכינה אותן בעצמה. אחת (מיכל) שפית, פטיסיירית וכותבת ספרי בישול בינלאומית, השנייה (איוונה) מעצבת אוונגרדית שמתמחה באילוף אריות ובבצק סוכר.
מרשמלו על מקל
עוגות על מקל (Cake Pops) הן הקאפקייקס החדשים: יפהפיות, מגונדרות ועם אינסוף אפשרויות עיטור. הבעיה היא שכדי להכין אותן צריך לפנות זמן, וכדי לקבל תוצאות משביעות רצון דרושה גם לא מעט מיומנות. בקיצור - פצ'קריי.
- 1 חבילה (180 גרם) מרשמלו (בדרך כלל יש כ-35 יחידות בחבילה)
- 1 חבילה מקלות של סוכריות על מקל (להשיג בחנויות לבישול ואפייה). אפשר להשתמש גם בשיפודי עץ, לאחר שמסירים מהם את הקצוות החדים וחותכים לכמה מקלות קצרים (שימו לב שלא נשארים עליהם שבבי עץ)
- כ-250 גרם שוקולד לבן (אפשר גם שוקולד חלב או מריר)
- 5 כפיות שמן
- סוכריות לקישוט עוגות
- קוקוס מגורר
- ספוג לפרחים או קלקר, לנעיצת המקלות
- מרטיבים את המקלות במעט מים, כדי שייכנסו למרשמלו בקלות מבלי לקמט אותו.
- נועצים את המקלות במרשמלו.
- שמים את הסוכריות והקוקוס בקערות נפרדות.
- שמים את השוקולד והשמן בקערה וממיסים במיקרוגל: מחממים 30-20 שניות (לא יותר!), מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד כמעט נמס ונותרים בו רק מעט גושים קטנים. כעת ממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס לגמרי. לחלופין, אפשר להמיס את השוקולד מעל סיר שבו מעט מים הרותחים בעדינות, תוך ערבוב (אסור שהמים ייגעו בקערת השוקולד).
- טובלים את המרשמלו בשוקולד המומס, ולאחר מכן בקוקוס או בסוכריות. נועצים את המקלות בתוך ספוג פרחים או קלקר, ומניחים לשוקולד להתקשות.
- אפשר לצבוע את השוקולד באמצעות כמה טיפות של צבעי מאכל ייעודיים לשוקולד (על בסיס שמן). צבעי מאכל רגילים (על בסיס מים) לא יתאימו, כי הם אינם מתערבבים היטב עם השוקולד (אלא אם מוסיפים להם חומר מקשר – נמכר בחנויות בישול ואפייה).
- הכותבות הן בעלות חברת פטי גאטו, המתמחה בהפקת מסיבות קונספט מתוקות. לחצו כאן לאתר