אפשר להכין את המנה עד יומיים לפני הארוחה, ולאפות אותה לפני ההגשה.

מרכיבים (12 יחידות)

  • 12 עגבניות בשלות ואדומות
  • שמן זית
  • 500 גרם (2 כוסות) גרם בצל קצוץ
  • 250 גרם (2 כוסות) גרם פטריות קצוצות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1כפית טימין
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 6 כפות חרדל
  • 12 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה

  1. קולפים את העגבניות (לא חובה): חורצים X בקליפתן וחולטים אותן במים רותחים כ-2 דקות. לאחר החליטה הקליפה תיפרד מהעגבניות בקלות.
  2. קוטמים את חלקן העליון של העגבניות, כ-1 ס"מ מתחת לקודקודן. שומרים את ה"מכסה".
  3. בעזרת כף פריזיין או כף רגילה מרוקנים בעדינות את תוכנן של העגבניות. נזהרים שלא לקרוע את דפנותיהן.
  4. נפטרים מהזרעים ומהנוזלים וקוצצים את בשר העגבניות.
  5. מאדים את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הפטריות, השום ובשר העגבניות, ומתבלים במלח, פלפל וטימין. מבשלים על אש נמוכה עד שכל המרכיבים מתרככים.
  6. מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים דקה. מתקנים תיבול ומצננים.
  7. ממלאים את העגבניות בתבשיל עד מעט מעל לשפתיהן. מורחים על התבשיל שכבה דקה של חרדל ומפזרים מעל מעט פירורי לחם. מכסים במכסה שחתכנו.
  8. שומרים במקרר בכלי אטום עד לאפייה.
  9. לפני ההגשה אופים את העגבניות כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

  • מיכאל כ"ץ הוא השף הראשי של קבוצת "אדום"