אפשר להכין את המנה עד יומיים לפני הארוחה, ולאפות אותה לפני ההגשה.
מרכיבים (12 יחידות)
- 12 עגבניות בשלות ואדומות
- שמן זית
- 500 גרם (2 כוסות) גרם בצל קצוץ
- 250 גרם (2 כוסות) גרם פטריות קצוצות
- 3 שיני שום קצוצות
- מלח
- פלפל שחור
- 1כפית טימין
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 6 כפות חרדל
- 12 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה
- קולפים את העגבניות (לא חובה): חורצים X בקליפתן וחולטים אותן במים רותחים כ-2 דקות. לאחר החליטה הקליפה תיפרד מהעגבניות בקלות.
- קוטמים את חלקן העליון של העגבניות, כ-1 ס"מ מתחת לקודקודן. שומרים את ה"מכסה".
- בעזרת כף פריזיין או כף רגילה מרוקנים בעדינות את תוכנן של העגבניות. נזהרים שלא לקרוע את דפנותיהן.
- נפטרים מהזרעים ומהנוזלים וקוצצים את בשר העגבניות.
- מאדים את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הפטריות, השום ובשר העגבניות, ומתבלים במלח, פלפל וטימין. מבשלים על אש נמוכה עד שכל המרכיבים מתרככים.
- מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים דקה. מתקנים תיבול ומצננים.
- ממלאים את העגבניות בתבשיל עד מעט מעל לשפתיהן. מורחים על התבשיל שכבה דקה של חרדל ומפזרים מעל מעט פירורי לחם. מכסים במכסה שחתכנו.
- שומרים במקרר בכלי אטום עד לאפייה.
- לפני ההגשה אופים את העגבניות כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- מיכאל כ"ץ הוא השף הראשי של קבוצת "אדום"