השבוע עמדתי מול המקרר וחשבתי מה אפשר לעשות עם הירקות שנימנמו בו. הפתרון: הירקות צורפו לחזה עוף שיועד במקור לשניצלים ולדפי אורז שנשארו במזווה ממתכון קודם (עם תרד והודו ברוטב חמאת בוטנים) – ויש מנה אסייתית קלילה, שמתאימה לימי אוגוסט החמים.

הירקות שמופיעים המתכון הם רק המלצה - אפשר לגוון בירקות נוספים לפי הטעם ותכולת המקרר. אני כבר חושבת על גרסה שתכלול גם ברוקולי, כוסברה ושומשום – אבל אפשר להשתמש גם בכרוב לבן, נבטים, טופו ובעצם במה שרוצים.

דפי האורז אינם מכילים גלוטן ונמכרים בחנויות טבע ובחנויות למוצרים מהמזרח.

מרכיבים (כ-16 דפי אורז ממולאים)

  • שמן שומשום (נמכר בכל רשתות השיווק)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 2 נתחי שניצל עוף, חתוכים לרצועות
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 גזר, חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות
  • 3 בצלים ירוקים פרוסים
  • 9-8 עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות
  • 1 חבילת דפי אורז בקוטר 22 ס"מ

להגשה
  • רוטב צ'ילי מתוק (נמכר בכל רשתות השיווק)

כלים מיוחדים

  • ווק

אופן ההכנה

המלית
  1. מחממים מעט שמן שומשום בווק (מנענעים את הווק כך שהשמן יגיע גם לדפנות).
  2. כשהשמן חם מאוד מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ורצועות העוף.
  3. מקפיצים עד שהעוף מלבין.
  4. מוסיפים את הסויה, מערבבים ומוסיפים את הגזר. מקפיצים כדקה.
  5. מוסיפים את הפלפל הצהוב, מערבבים ומוסיפים את הבצל הירוק. מקפיצים כדקה.
  6. מסירים מהאש, מוסיפים את הבזיליקום ומעבירים למסננת, כדי להיפטר מנוזלים.

מילוי דפי האורז

  1. ממלאים קערה גדולה במים פושרים מהברז.
  2. משרים במים כל דף אורז בנפרד, עד שהוא מתרכך – זה אמור לקחת כ-15 שניות. אסור להשרות כמה דפים יחד, כי הם יידבקו זה לזה - וחשוב לא להשרות אותם יותר מדי, כי אז הם יהפכו לרכים מדי וייקרעו.
  3. כשמוציאים את הדף מהמים מניחים אותו על מגבת מטבח, מכסים במגבת נוספת וטופחים קלות, לספיגת המים.
  4. מניחים כף עד כף וחצי מהמלית כ-2 ס"מ משוליו של דף האורז.
  5. מסובבים את הדף כך שהמילוי יפנה אליכם. מניחים את שולי הדף מעל המלית ומבצעים גלגול אחד.
  6. מקפלים את הדף מימין ומשמאל מעל המילוי, ומגלגלים עד הקצה.
  7. מניחים בצד, כשה"תפר" פונה כלפי מטה, וחוזרים על הפעולה עם שאר הדפים.
  8. מגישים מיד עם רוטב צ'ילי מתוק.