השבוע עמדתי מול המקרר וחשבתי מה אפשר לעשות עם הירקות שנימנמו בו. הפתרון: הירקות צורפו לחזה עוף שיועד במקור לשניצלים ולדפי אורז שנשארו במזווה ממתכון קודם (עם תרד והודו ברוטב חמאת בוטנים) – ויש מנה אסייתית קלילה, שמתאימה לימי אוגוסט החמים.
הירקות שמופיעים המתכון הם רק המלצה - אפשר לגוון בירקות נוספים לפי הטעם ותכולת המקרר. אני כבר חושבת על גרסה שתכלול גם ברוקולי, כוסברה ושומשום – אבל אפשר להשתמש גם בכרוב לבן, נבטים, טופו ובעצם במה שרוצים.
דפי האורז אינם מכילים גלוטן ונמכרים בחנויות טבע ובחנויות למוצרים מהמזרח.
מרכיבים (כ-16 דפי אורז ממולאים)
- שמן שומשום (נמכר בכל רשתות השיווק)
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
- 2 נתחי שניצל עוף, חתוכים לרצועות
- 1 כף רוטב סויה
- 1 גזר, חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות
- 3 בצלים ירוקים פרוסים
- 9-8 עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות
- 1 חבילת דפי אורז בקוטר 22 ס"מ
- רוטב צ'ילי מתוק (נמכר בכל רשתות השיווק)
כלים מיוחדים
- ווק
אופן ההכנה
המלית- מחממים מעט שמן שומשום בווק (מנענעים את הווק כך שהשמן יגיע גם לדפנות).
- כשהשמן חם מאוד מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ורצועות העוף.
- מקפיצים עד שהעוף מלבין.
- מוסיפים את הסויה, מערבבים ומוסיפים את הגזר. מקפיצים כדקה.
- מוסיפים את הפלפל הצהוב, מערבבים ומוסיפים את הבצל הירוק. מקפיצים כדקה.
- מסירים מהאש, מוסיפים את הבזיליקום ומעבירים למסננת, כדי להיפטר מנוזלים.
מילוי דפי האורז
- ממלאים קערה גדולה במים פושרים מהברז.
- משרים במים כל דף אורז בנפרד, עד שהוא מתרכך – זה אמור לקחת כ-15 שניות. אסור להשרות כמה דפים יחד, כי הם יידבקו זה לזה - וחשוב לא להשרות אותם יותר מדי, כי אז הם יהפכו לרכים מדי וייקרעו.
- כשמוציאים את הדף מהמים מניחים אותו על מגבת מטבח, מכסים במגבת נוספת וטופחים קלות, לספיגת המים.
- מניחים כף עד כף וחצי מהמלית כ-2 ס"מ משוליו של דף האורז.
- מסובבים את הדף כך שהמילוי יפנה אליכם. מניחים את שולי הדף מעל המלית ומבצעים גלגול אחד.
- מקפלים את הדף מימין ומשמאל מעל המילוי, ומגלגלים עד הקצה.
- מניחים בצד, כשה"תפר" פונה כלפי מטה, וחוזרים על הפעולה עם שאר הדפים.
- מגישים מיד עם רוטב צ'ילי מתוק.
- ענת לבל כותבת את הבלוג טעימונת - הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת