עוד בסדרה "המזון שידע יותר מדי":
הבריוש שלחם בנאצים אך לא שכח לאהוב
נקמתו המתוקה של בן הפונדקאי
עלילות חתיכת הדג שהתאהבה במנגו
_____________________________________________דלעת אפויה ברוטב חלבה
מרכיבים (4 מנות)
- 500 גרם דלעת קלופה ותוכה לקוביות גסות
- 1/2 כפית קינמון
- 40 גרם צימוקים כהים
- 4 מסמרי ציפורן
- 1/2 כוס סוכר
- מיץ מ-1/2 לימון
לרוטב
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 3 כפות דבש
להגשה
- שקדים פרוסים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בזמן שהתנור מתחמם מניחים את הדלעת בסיר. מוסיפים מים עד לכיסוי, ואת הקינמון, הצימוקים והציפורן
- מבשלים כ-5 דקות.
- מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר.
- ממשיכים לבשל כ-15 דקות או עד שהדלעת רכה.
- שמים בתבנית טיפה עמוקה את הדלעת עם מעט מנוזל הבישול.
- אופים במשך 20 דקות.
- מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית עם הדבש עד לקבלת רוטב אחיד.
- שמים את הדלעת בצלוחיות עמוקות ומעטרים בשקדים פרוסים. מגישים. את הרוטב כל אחד יכול להוסיף בעצמו.