מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

המרכיבים

  • 200 גרם שזיפים מגולענים, משמשים בשרניים, תאנים מיובשות גדולות
  • 1 כוס בורגול
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 1 ו-1/2 כוסות מים
  • 1/2 כפית אבקת מרק
  • מלח גס
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מניחים את הבורגול בקערה, יוצקים מים פושרים כך שיכסו את הבורגול ויעבור אותו בשניים-שלושה ס"מ. משרים במשך רבע שעה ומסננים.
  2. מניחים את הבורגול המושרה בקערה, מוסיפים שמן, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים.
  3. חותכים חריץ בצד הפירות היבשים וממלאים אותם בתערובת החיטה והבורגול.
  4. מסדרים בסיר שכבה אחת של משמשים, שכבה של תאנים ושכבה של שזיפים.
  5. ממיסים את רכז הרימונים בכוס וחצי מים, מוסיפים אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ויוצקים על הממולאים. מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי, עד שהמים נספגים והבורגול רך. אם הבורגול לא מבושל בתום הזמן מוסיפים מעט מים וממשיכים לבשל.