מרכיבים
לכדורי השוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר
- 150 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה 38% שומן
- 60 גרם דובדבנים בסירופ, מסוננים
לציפוי
- 200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
- ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מרתיחים את השמנת בסיר.
- יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
- מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות, עד שהתערובת מתקשה.
הציפוי
- ממיסים את השוקולד לציפוי.
- מרפדים מגש בנייר אפייה.
- קורצים כ-2 כפות מקרם השוקולד ויוצרים מהקרם כדור באמצעות כפות הידיים. יוצרים בכדור גומה באמצעות אצבע ומכניסים לתוכה דובדבן. סוגרים את הכדור.
- מגלגלים את הכדור בשוקולד המומס ומניחים במגש.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הדובדבנים.
- מניחים מעט במקרר, כדי שהציפוי יתקשה.
- השף-קונדיטור תומר כבירי הוא מנהל מגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"