זה לא שכבר אין לנו כבוד לוויטמינים ולמינרלים - יש הרבה כבוד - אבל התגלית שלהם שייכת לתחילת המאה הקודמת. כיום, הודות לטכנולוגיות חדשות ומתוחכמות יותר, אפשר לרדת לעומק תורת התזונה יותר מאי פעם - ולהתחיל להסתייע גם בפיטוכימיקלים.

המונח פיטוכימיקלים הוא שם כולל לתרכובות שנמצאות באופן טבעי במזונות מן הצומח (פיטו ביוונית פירושו "צמח"),‬ שתפקידן להגן על הצמח מפני השפעות מזיקות של הסביבה. מרכיבים אלה מצויים בצמחים בכמויות קטנות, אך מדובר בנוגדי חמצון חזקים המגינים מפני מחלות רבות - וכאשר אנחנו אוכלים אותם, אנחנו נהנים מההשפעות המיטיבות שלהם.

אחת מקבוצות הפיטוכימיקלים היא פיגמנט הצמח, ושלל הצבעים של הירקות והפירות מלמד על סגולות הריפוי שלהם. שלושת המתכונים הבאים עושים שימוש בירקות בצבעים שונים, שלכל אחד מהם תרומה אחרת לגוף: