מתכון של גילה סבג מקרית שמונה.
מרכיבים
4 כוסות לימונים שלמים (עם הקליפה) חתוכים לקוביות (רצוי ללא החרצנים)4 כוסות מים
3 כוסות סוכר
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
אופן ההכנה
- מרתיחים יחד את קוביות הלימונים והסוכר 1/2 שעה. מניחים בצד ל-24 שעות.
- למחרת מרסקים הכול בבלנדר, מודדים ומוסיפים לכל כוס רסק פרי 1 כוס סוכר ו-1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר.
- מבשלים יחד עד שהופך לריבה. יוצקים לצנצנות מעוקרות, סוגרים היטב ומדביקים תוויות עם שם הריבה.
טיפ
- אפשר לדלג על שלב הריסוק ולקבל מרקחת עם חתיכות לימונים שמתאימה גם לבישול עם עוף.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר