מתכון של רותי קרניאל מתל אביב.
מרכיבים
- 2 ק"ג תפוחי עץ
- מיץ משני לימונים (60 מ"ל)
- 1/2 ליטר מים
- 8 מקלות קינמון
- 150 גרם שקדים פרוסים דק
- 2 ק"ג אבקת סוכר
אופן ההכנה
- קולפים ופורסים את התפוחים ומניחים את הפרוסות בסיר. מוסיפים מיץ לימון, מים ומקלות הקינמון. מביאים לרתיחה ומבשלים 1/2 שעה.
- מוסיפים את אבקת הסוכר, מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
- מכבים את האש, מחכים 5 דקות, מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים. יוצקים לצנצנות מעוקרות, סוגרים היטב ומדביקים תוויות עם שם המרקחת.
מתוך התכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר