מרכיבים (4 מנות)

  • 4 סטייקים של סלמון

למשרה

  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס מירין
  • 1/3כוס סאקה
  • 3 כפות סוכר חום או סוכר דקלים
  • 1/2כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כף ממרח מיסו
  • 1 חלמון ביצה

לקישוט

  • רצועות דקיקות של קליפת תפוז
  • נבטי חמניות

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי המישרה מלבד מהמיסו וחלמון הביצה. מניחים את הדגים בתבנית מתאימה ויוצקים עליהם את המישרה. משרים לחצי שעה והופכים מפעם לפעם. אם רוצים להכין כמה שעות מראש - שומרים במקרר.
  2. לפני אפיית הדגים יוצקים את נוזלי המישרה לסיר קטן, מביאים לרתיחה קצרה ומורידים מהאש. מצננים ומוסיפים לסיר את ממרח המיסו והחלמון. מערבבים למשחה ומורחים בה את החלק העליון של פרוסות הדגים.
  3. מחממים תנור לחום בינוני- גבוה 190 מעלות. כשהתנור חם מכניסים את התבנית עם הדגים וצולים 8 עד 10 דקות, עד להשחמת החלק העליון ועד שהחלק הפנימי עשוי.
  4. מניחים על צלחת הגשה ומקשטים ברצועות קליפת תפוז ונבטים.

טיפ

סלמון טרי טוב אפשר לקנות היום בכל סופר. אם קונים קפוא, כדאי לבחור פרוסות (סטייקים) יפות, בגודל אחיד.