גרסה דלת שומן וסוכר של העוגיות האיטלקיות המסורתיות. מומלץ לטבול אותן בספל קפה חם, כי הן קשות מטבען.
מרכיבים (20 עוגיות)
- 2/3 כוס שקדים רגילים (עם הקליפה החומה)
- ¼ 2 כוסות קמח רב שימושי של שטיבל
- ½ 1 כפיות אבקת אפייה קורט מלח
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- ½ כוס סוכר חום מוזהב
- 2 ביצים טרופות, רצוי אורגניות
- 2 כפות ליקר שוקולד או ליקר אחר שאוהבים, או אספרסו חזק.
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל180- מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מחממים מחבת וקולים את השקדים כ5- דקות. מצננים וטוחנים אותם במעבד מזון טחינה דקה. מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
- חותכים את החמאה לחתיכות קטנות ולשים בעדינות – במיקסר או בידיים – עם הקמח, עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים סוכר ושקדים ובוחשים. יוצרים גומה באמצע התערובת ומוסיפים ביצים טרופות וליקר. מערבבים עד לקבלת בצק יציב, מעבירים אותו למשטח מקומח ולשים כמה רגעים.
- יוצרים שני מלבנים קטנים ברוחב 6 1/2 ס"מ. מניחים אותם בתבנית האפייה ואופים 20 דקות, עד שהם שחומים קלות.
- מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות וחותכים לרוחב בעזרת סכין משוננת לפרוסות בגודל 1 1/2 ס"מ. מחזירים לתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה ואופים עוד 10 דקות, עד שהעוגיות זהובות ויבשות. שומרים בצנצנת סגורה הרמטית כ24- שעות לפני שמגישים (אם מצליחים להתאפק.(