אנחנו מתות על סלמון, והגרסה הזאת היא אחת המוצלחות ביותר לטעמנו, עם ניחוח אסייתי פיקנטי שמפעיל את בלוטות הרוק. חוץ מזה, ההכנה היא פשוט בדיחה: פשוט משרים את הסלמון במקרר יממונת וחלאס עם הדרמה.
המתכון הוא של השף הצרפתי ז'אן ז'ורז' וונגרישטן.
- עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
10-8 מנות
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) סויה בהירה, או 1 כוס סויה רגילה מעורבבת עם 1/2 כוס מים
- 1 צרור כוסברה
- שורש ג'ינג'ר באורך כ-7 ס"מ, מקולף וחתוך גס
- 1 פלפל צ'ילי חריף, חתוך גס
- 1 ק"ג פילה סלמון טרי, ללא עור
אופן ההכנה
- שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט הסלמון, וטוחנים למשרה אחידה.
- מניחים את הסלמון בכלי זכוכית קטן ככל האפשר ויוצקים עליו את המשרה (חשוב שהיא תבוא במגע גם עם חלקו התחתון). מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ליממה.
- מוציאים את הסלמון הכבוש מהכלי ומסירים ממנו את רוב המשרה בעזרת האצבעות. מניחים על קרש חיתוך וחותכים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ.
- מגישים את הסלמון הכבוש על פרוסת לחם עם יוגורט, לצד אורז חמים או עם דגים מלוחים וגבינות.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק