קוראים לנו איוונה ניצן ומיכל מוזס - שתי נשים משונות שמעריצות את המכשפה מעמי ותמי על היזמות ועל זה שהיא לא קונה ממתקים, אלא מכינה אותן בעצמה. אחת (מיכל) שפית, פטיסיירית וכותבת ספרי בישול בינלאומית, השנייה (איוונה) מעצבת אוונגרדית שמתמחה באילוף אריות ובבצק סוכר.
לפני כמה שנים גרנו דלת מול דלת. כשימי ההולדת של הילדים הפכו להפקות, החלטנו להפוך את העניין מתחביב למקצוע, והתחלנו להפיק מסיבות קונספט. רוב המתוקים שעל השולחן שבתמונה למעלה הם מעשה ידינו: קאפקייקס, מקרונים, נשיקות מרנג, מרשמלו, מרמלדה ואפילו סוכריות על מקל. תתפלאו עד כמה טעים מרשמלו שמכינים לבד, כמו ענן מתוק. את כלי ההגשה אנחנו מלבישות בביגוד חגיגי (ולפעמים אפילו יוצרות כלי הגשה במיוחד), והיכן שצריך מתגברות את השולחן בכרטיסיות ובשלטים תואמים. אנחנו כאן כדי להסביר כיצד אנחנו יוצרות שולחן של מתוקים - בשאיפה שכל אחד מכם יוכל לאפות ולעצב מסיבה מתוקה, וכך להגשים את הפנטזיות של הילדים או בני הזוג, או סתם להפתיע את החבר'ה בעבודה. בסוף תוכלו לטפוח לעצמכם על השכם ביד דביקה. נתחיל בשולחן מעולמן של רקדניות הבאלט הקטנות (במקרה יש לנו כאלה בבית). הביטו בשולחן כולו, ובשבועות הבאים נתמקד בכמה מהדברים שמופיעים עליו מקרוב. נתחיל במרשמלו על מקל.מרשמלו על מקל
עוגות על מקל (Cake Pops) הן הקאפקייקס החדשים: יפהפיות, מגונדרות ועם אינסוף אפשרויות עיטור. הבעיה היא שכדי להכין אותן צריך לפנות זמן, וכדי לקבל תוצאות משביעות רצון דרושה גם לא מעט מיומנות. בקיצור - פצ'קריי.
לעומת זאת, מרשמלו על מקל הם קלים ומהירים להכנה (במיוחד כשמדובר במרשמלו קנוי), ונראים לא רע בכלל. בקיצור - הפתרון השפוי לאימהות עובדות. בשולחן שלנו שילבנו קייק-פופס אמיתיים עם מרשמלו על מקל, ונוצר זר גדוש ומרהיב. בסוף המסיבה חילקנו לכל ילד מרשמלו מעוטר כמתנה לקחת הביתה. מניסיון, ילדים ממש אוהבים את הממתקים שלהם על מקל, והמתנה מחוסלת עוד בדרך החוצה מהמסיבה. מה צריכים?- 1 חבילה (180 גרם) מרשמלו (בדרך כלל יש כ-35 יחידות בחבילה)
- 1 חבילה מקלות של סוכריות על מקל (להשיג בחנויות לבישול ואפייה). אפשר להשתמש גם בשיפודי עץ, לאחר שמסירים מהם את הקצוות החדים וחותכים לכמה מקלות קצרים (שימו לב שלא נשארים עליהם שבבי עץ)
- כ-250 גרם שוקולד לבן (אפשר גם שוקולד חלב או מריר)
- 5 כפיות שמן
- סוכריות לקישוט עוגות
- קוקוס מגורר
- ספוג לפרחים או קלקר, לנעיצת המקלות
- מרטיבים את המקלות במעט מים, כדי שייכנסו למרשמלו בקלות מבלי לקמט אותו.
- נועצים את המקלות במרשמלו.
- שמים את הסוכריות והקוקוס בקערות נפרדות.
- שמים את השוקולד והשמן בקערה וממיסים במיקרוגל: מחממים 30-20 שניות (לא יותר!), מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד כמעט נמס ונותרים בו רק מעט גושים קטנים. כעת ממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס לגמרי. לחלופין, אפשר להמיס את השוקולד מעל סיר שבו מעט מים הרותחים בעדינות, תוך ערבוב (אסור שהמים ייגעו בקערת השוקולד).
- טובלים את המרשמלו בשוקולד המומס, ולאחר מכן בקוקוס או בסוכריות. נועצים את המקלות בתוך ספוג פרחים או קלקר, ומניחים לשוקולד להתקשות.
- אפשר לצבוע את השוקולד באמצעות כמה טיפות של צבעי מאכל ייעודיים לשוקולד (על בסיס שמן). צבעי מאכל רגילים (על בסיס מים) לא יתאימו, כי הם אינם מתערבבים היטב עם השוקולד (אלא אם מוסיפים להם חומר מקשר – נמכר בחנויות בישול ואפייה).
- הכותבות הן בעלות חברת פטי גאטו, המתמחה בהפקת מסיבות קונספט מתוקות. לחצו כאן לאתר