טעם המליחות האופייני של הבייגלה ורמז הפיקנטיות של החרדל מקבלים באהבה את ריבת הבצל - ומתקבל שילוב טעמים נפלא. כל עוד אתם לא אופים יותר מדי את חזות העוף ומייבשים אותם, אין איך לפספס.
ריבת הבצל מבוססת עלמתכון מהבלוג ביסטייל.
מרכיבים (10-8 מנות)
לריבת הבצל
- 1 כף שמן זית
- 4 בצלים פרוסים
- 1.5 כוסות סוכר חום
- 2 כפות חומץ בן יין
- 1 כוכב אניס או 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (אופציונלי - אני לא שמתי, אבל אני בטוחה שזה טעים)
לחזה העוף
- 1/2 1 כוסות פירורי בייגלה (כ-90 גרם בייגלה גרוסים במעבד מזון, אבל לא יותר מדי – שיישארו חתיכות קנות ופריכות)
- 2 ביצים גדולות
- 1 כף חרדל
- 3 חזות עוף (פרפרים), חצויים ומנוקים
אופן ההכנה
ריבת הבצל
- מחממים את השמן בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים את הסוכר ובוחשים מעט.
- מוסיפים את החומץ ואת התבלינים (אם אתם משתמשים בהם) ומערבבים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהתערובת מקבלת צבע קרמל אחיד.
- ממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה נוספת, עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת צבע חום-שחור עמוק ויפה.
חזה העוף
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מניחים את פירורי הבייגלה בקערה. בקערה שנייה מערבבים את הביצים והחרדל.
- טובלים כל חצי חזה עוף בתערובת הביצים, ואז מגלגלים בפירורי הבייגלה. מניחים בתבנית גדולה מספיק כדי להכיל את כל חצאי החזה בשכבה אחת, עם מעט רווח ביניהם.
- אופים במשך 25 דקות.
- פורסים את החזות.
- מגישים חם, עם ריבת בצל בצד (אפשר גם עם צ'ילי מתוק, פסטו, או כל רוטב אחר שאתם מעדיפים).
- מתכונים נוספים שלא יכבידו לכם על הכיס וטיפים לחיסכון במטבח – בבלוג בישול בזול