עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (כ-6 מנות)

לפודינג
  • 6 כפות (75 גרם) סוכר
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
  • קורט מלח
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 120 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל

לקצפת
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת סוכר או סוכר (אפשר גם יותר, לפי הטעם)

כלים: כלי הגשה אישיים – קערות, צלוחיות, כוסות או צנצנות

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר שנפחו כ-2 ליטר את הסוכר, הקורנפלור, הקקאו והמלח. מערבבים.
  2. מוסיפים מעט חלב ובוחשים עד שנוצרת משחה (אם מוסיפים את החלב בבת אחת עלולים להיווצר גושים). מוסיפים לאט את יתרת החלב תוך בחישה. מוסיפים גם את 1/2 כוס השמנת ובוחשים.
  3. מחממים את התערובת על אש בינונית תוך בחישה. כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד דקות ספורות, בלי להפסיק לבחוש, עד שהתערובת מסמיכה.
  4. מוסיפים את השוקולד וממשיכים לבשל עוד דקה-שתיים תוך בחישה, עד שהוא נמס לחלוטין. מורידים מהאש.
  5. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
  6. נותנים לפודינג להצטנן במשך כ-5 דקות. מדי פעם מערבבים, כדי שלא ייווצר על פניו קרום.
  7. יוצקים כ-1/3 כוס מהפודינג לכל אחד מכלי ההגשה. מצננים, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  8. מקציפים את השמנת עם כף הסוכר, ומזליפים את הקצפת על הפודינג.
  9. המעדן יישמר במקרר במשך שבוע, ואפילו קצת יותר.

טיפ

  • אפשר להכין את המעדן בצנצנות ולתת אותו כמתנה מקורית.