עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- עוגות פאדג' שוקולד צרפתיות: פריכות מבחוץ, רכות מבפנים
- עוגה בחושה מושלמת: מדריך מפורט עם כל הטיפים
- קינוחים עם תותים: שניים קלאסיים ושניים לנועזים
מרכיבים (כ-6 מנות)
לפודינג- 6 כפות (75 גרם) סוכר
- 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
- 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
- קורט מלח
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
- 120 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כף אבקת סוכר או סוכר (אפשר גם יותר, לפי הטעם)
אופן ההכנה
- שמים בסיר שנפחו כ-2 ליטר את הסוכר, הקורנפלור, הקקאו והמלח. מערבבים.
- מוסיפים מעט חלב ובוחשים עד שנוצרת משחה (אם מוסיפים את החלב בבת אחת עלולים להיווצר גושים). מוסיפים לאט את יתרת החלב תוך בחישה. מוסיפים גם את 1/2 כוס השמנת ובוחשים.
- מחממים את התערובת על אש בינונית תוך בחישה. כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד דקות ספורות, בלי להפסיק לבחוש, עד שהתערובת מסמיכה.
- מוסיפים את השוקולד וממשיכים לבשל עוד דקה-שתיים תוך בחישה, עד שהוא נמס לחלוטין. מורידים מהאש.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
- נותנים לפודינג להצטנן במשך כ-5 דקות. מדי פעם מערבבים, כדי שלא ייווצר על פניו קרום.
- יוצקים כ-1/3 כוס מהפודינג לכל אחד מכלי ההגשה. מצננים, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
- מקציפים את השמנת עם כף הסוכר, ומזליפים את הקצפת על הפודינג.
- המעדן יישמר במקרר במשך שבוע, ואפילו קצת יותר.
טיפ
- אפשר להכין את המעדן בצנצנות ולתת אותו כמתנה מקורית.