מתכון פשוט וקל לפנקייקס, שמרכיביו זמינים בדרך כלל. צ'יק צ'ק וזה מוכן.
מה צריך?
- קערה
- מטרפה
- כף
- נפה
- מחבת
מרכיבים
- 3/4 כוס חלב
- 1 ביצה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 3 כפות גדושות ממרח נוטלה (או ממרח אגוזים אחר)
- 3/4 כוס קמח לבן
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- שמן או חמאה לשימון המחבת
- 1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר (לא חובה)
- לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה
- טורפים היטב בקערה את החלב, הביצה, המלח, הסוכר והנוטלה, עד לקבלת תערובת חלקה שנראית כמו שוקו.
- מנפים לקערת התערובת את הקמח ואבקת הסודה. מערבבים בעדינות כמה שניות, רק עד שמתקבלת בלילה סמיכה וקצת גושית.
- משמנים מחבת ומחממים אותה היטב על אש בינונית. כשהיא חמה, יוצקים לתוכה בנפרד כמה כפות מהבלילה (כל כף תהפוך לפנקייק אחד קטן). אם רוצים, מפזרים מעט שוקולד צ'יפס על הפנקייקס.
- מחכים שיופיעו בועות גדולות על פני הפנקייקס, ואז הופכים אותם. מטגנים עוד חצי דקה-דקה ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מפזרים על הפנקייקס אבקת סוכר, ומגישים.
טיפים: איך להצליח עם פנקייקס
- ערבבו מעט מאוד! ממש כמו בעוגה בחושה, ערבוב יתר יפגע במרקם. גם אם נראה לכם שעדיין יש גושים בתערובת, אל תערבבו עוד - זה מסתדר בטיגון. מערבבים הרבה - אוכלים קרשים.
- נפו היטב את הקמח - לא לוותר על השלב הזה.
- חממו היטב את המחבת, ושימו לב שהפנקייקס לא נשרפים. הפכו אותם כשמופיעות על פניהם בועות גדולות, ואל תשכחו שמאחר שהם קטנים הם מוכנים מהר מאוד.
- אל תשימו יותר מדי כפות בלילה במחבת. הדבר חשוב במיוחד כשהמחבת קטנה, כי אז הבלילה מתפשטת ומתקבל פנקייק אחד גדול. שזה גם טוב, בעצם.
הערות ושדרוגים
- לפנקייקס יש מרקם שמזכיר קצת עוגת ספוג דקה ועסיסית. הם לא ממש מתוקים, ואפשר להוסיף להם עוד סוכר לפי הטעם.
- כדי לקבל מרקם עשיר יותר אפשר להוסיף לתערובת עוד מלא כפות נוטלה (סתם, כמה שאוהבים. אבל מקסימום 2 כפות) ולהחליף את החלב בשמנת חמוצה או בגבינת שמנת עם אחוזי שומן לפי הטעם.
- אפשר להפוך את המתכון לפרווה: מחליפים את החלב במים או בחלב סויה, ואת הנוטלה בממרח שוקולד פרווה.
- אפשר להכין מהתערובת גם פנקייקס גדולים רגילים, אבל אז מומלץ להכפיל כמויות.
- הפנקייקס הכי טובים ביום הכנתם. אפשר לאחסן אותם במקרר כמה ימים בתוך כלי אטום, או להקפיא למשך כחודש. לאחר חימום קצר במיקרו- בובהל'ה.
- מתכונים מתוקים וטיפים נוספים - בבלוג טולטולים