מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 250 גרם בשר בקר חתוך לקוביות
- 1 ו-1/2 כוסות אפונה
- 1 בצל יבש
- 2 סלסלות פטריות
- 1-2 גזרים
- 5 עגבניות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 3 כפות שמן אבוקדו
- 1 ליטר מים
- 4 ו-1/2 כפיות פפריקה מתוקה
- עלי דפנה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית כמון
- גרגירי פלפל שחור
- פלפל שחור טחון
- מלח
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר, קוצצים את הבצל דק ומשחמים אותו מעט.
- חותכים את העגבניות והגזר לקוביות ואת הפטריות לפרוסות עבות ומוסיפים לבצל.
- מוסיפים את הבשר והתבלינים ומבשלים עד שצבעו של הבשר משתנה.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים להבה, מוסיפים את הרסק והאפונה, מכסים ומבשלים עד שהבשר מתרכך.
- מגשים עם אורז לבן בצד.