מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

  • 250 גרם בשר בקר חתוך לקוביות
  • 1 ו-1/2 כוסות אפונה
  • 1 בצל יבש
  • 2 סלסלות פטריות
  • 1-2 גזרים
  • 5 עגבניות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן אבוקדו
  • 1 ליטר מים
  • 4 ו-1/2 כפיות פפריקה מתוקה
  • עלי דפנה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כמון
  • גרגירי פלפל שחור
  • פלפל שחור טחון
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר, קוצצים את הבצל דק ומשחמים אותו מעט.
  2. חותכים את העגבניות והגזר לקוביות ואת הפטריות לפרוסות עבות ומוסיפים לבצל.
  3. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומבשלים עד שצבעו של הבשר משתנה.
  4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים להבה, מוסיפים את הרסק והאפונה, מכסים ומבשלים עד שהבשר מתרכך.
  6. מגשים עם אורז לבן בצד.