מצווה גוררת מצווה, כך אומרים. לכן, לאחר שבת של הכנסת אורחים זכינו, עוד במוצאי השבת, לאלפי אורחות לא קרואות, שסעדו את לבן בערימת הצלחות המלוכלכות ליד הכיור.
אכן, הגיע הקיץ - ואתו הנמלים. תענוג.
אני שטפתי את יתר הכלים בנונשלנטיות מעושה ("נשאיר את הצלחות שהן מטיילות עליהן בתור פיתיון!") בזמן שהבחור בלש אחריהן כדי למצוא מאין באו ומאין עתידות חברותיהן לצאת לכשישמעו על הגילוי הקולינרי המסעיר. צריך להודות על האמת, לפחות יש להן טעם טוב באוכל. לבסוף פינינו את האזור וריססנו את אם אמו. אחלה ערב בחרו לעצמן הנמלים. אנחנו צריכים להסתגר בחדר מפני ריח הריסוס, ואפילו לא יכולים לפתוח את החלון מפני ריחות המדורה. עשן מבחוץ, רעל תעשייתי מבפנים. מנוולות.קטע מצחיק הספריי נמלים הזה. זה פחות או יותר גז עצבים (מעניין אם יש לנמלים מסכות אב"כ קטנות. התמונה הזו שיעשעה אותי, אז ציירתי עכשיו נמלה במסכת אב"כ. היא אפילו קצת חמודה. אבל עלי להשתלט על עצמי. אסור להתחיל לסמפט את האויב. בכל זאת, הרעל התעשייתי הזה נמכר בסופר, ליד מוצרי מאכל. שני מטר ממני קונים מתלבטים אם הם רוצים גבינת 9% או 5%, ואני מתלבטת אם אני רוצה ספריי שמצריך לבישת ביגוד מגן בעת השימוש, או סתם אחד שמצריך את הרחקתם של בני בית וחיות מחמד מהאזור ל-48 שעות.
לחתוך עשרות שקלים ממחיר העוגה
למה אני מספרת לכם את זה (מלבד הרצון לקבל מעט סימפטיה)? כי לפעמים יש ימים שאי אפשר לבשל בהם. בין אם זה מחוסר זמן, חוסר גז או חשמל - או חוסר יכולת לנשום את האוויר במטבח. המתכון של היום הוא ללא בישול (הרכבתי אותו ב-2 דקות בין השטיפה לריסוס), אבל הוא עדיין מאוד מגניב, וגם עשוי לחסוך לכם הרבה כסף בתקופה הקרובה.
גבינת שמנת 30% / גבינת נפוליאון / קרים צ'יז מכירים? גבינת נפוליאון עולה בדרך כלל כ-12 שקל ליחידה, קרים צ'יז של חברת פילדלפיה האמריקאית תעלה אף יותר. לשמחתי, לאחרונה גיליתי שאפשר להכין גבינת שמנת בבית, במאמץ אפסי, בעלות של קצת יותר מ-4 שקלים לאותה הכמות, תוך ניצול מחירם הנמוך של מוצרים בפיקוח.
כל מה שאתם צריכים זה קערה, מסננת, מגבת מטבח ושמנת חמוצה. כן, סתם שמנת חמוצה רגילה, זו שעולה 2.35 שקלים לכל היותר. וכן, סתם מגבת מטבח. אמנם רוב המתכונים לגבינה דרשו שאשתמש בחיתול בד, אבל מכיוון שאין חיתול בד בבית ואין לי מושג איפה קונים אחד כזה, נאלצתי לנסות מגבת מטבח ומתברר שהיא מתפקדת מצוין, לפחות פה. בונוס: גם חסכתי לכם בדיחות על החשיבות שבשימוש בחיתול נקי. אתם מוזמנים להודות לי.
גבינת שמנת ביתית בטעם טבעי
עלות: 4.70 שקלים לכל היותר (זה היופי שבמוצרים בפיקוח). לגבינת שום-שמיר הוסיפו עוד כמה עשרות אגורות
כמות: תקבלו בערך את כמות הגבינה שבגביע גבינת נפוליאון אחד
מרכיבים
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- קערה
- מסננת שמתלבשת על הקערה עם קצת רווח בין תחתית הקערה לתחתית המסננת, לאיסוף הנוזלים
- מגבת מטבח נקייה
אופן ההכנה
- מלבישים את המסננת על הקערה ומרפדים אותה במגבת, כששוליה משתלשלים מעבר לצדי הקערה.
- מרוקנים את גביעי השמנת החמוצה לתוך המסננת המרופדת, ומקפלים מעל השמנת את שולי המגבת. נותנים לגוש השמנת העטופה מעיכה קלה להידוק, ומעבירים את כל הקונסטרוקציה למקרר. נותנים לשמנת להגיר נוזלים במשך הלילה (כ-8 שעות).
- כשהשמנת מוכנה מחלצים אותה מהמגבת, מעבירים לכלי אטום, מערבבים פנימה תוספות וטעמים אם רוצים, ושומרים במקרר.
- גבינת שום שמיר: מוסיפים לגבינת השמנת כעשרה גבעולי שמיר שטופים וקצוצים (ללא החלק העבה של הגבעול), שן שום קצוצה וקורט מלח. נותנים לגבינה לנוח במקרר כשעה למיזוג טעמים. משתדלים שלא לאכול הכל בכפית.
- רעיונות לגיוונים נוספים: פלפל קלוי וקצוץ, זיתים מגולענים קצוצים, פסטו, סלמון מעושן קצוץ.
- עוד מתכונים וטיפים - בבלוג בישול בזול