מרכיבים

  • 1 גזר
  • 1 בצל בינוני
  • 2 גבעולי סלרי, כולל העלים, או 1/2 שורש סלרי בינוני
  • 1 כרשה, שטופה היטב (אפשר להוסיף גם את העלים)
  • 1/2 ק"ג כנפי עוף
  • 2 עלי דפנה
  • כמה ענפי פטרוזיליה
  • 3-2 ענפי קורנית טרייה (טימין) או 1/2 כפית טימין יבש
  • 1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מקרצפים ושוטפים היטב את הגזר (אין צורך לקלף).
  2. חותכים באופן גס את כל הירקות ושמים בסיר יחד עם שאר המרכיבים.
  3. יוצקים לסיר 2 ליטר מים (רצוי מסוננים או מינרליים) ומביאים לרתיחה. בעזרת כף, מקפים (אוספים) מדי פעם את הקצף שמצטבר על פני המרק ומשליכים אותו.
  4. לאחר שהקצף מפסיק להופיע מנמיכים את הלהבה, כך שהרתיחה תהיה עדינה. מכסים ומבשלים במשך שעה וחצי.