מרכיבים
- 1 גזר
- 1 בצל בינוני
- 2 גבעולי סלרי, כולל העלים, או 1/2 שורש סלרי בינוני
- 1 כרשה, שטופה היטב (אפשר להוסיף גם את העלים)
- 1/2 ק"ג כנפי עוף
- 2 עלי דפנה
- כמה ענפי פטרוזיליה
- 3-2 ענפי קורנית טרייה (טימין) או 1/2 כפית טימין יבש
- 1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- מקרצפים ושוטפים היטב את הגזר (אין צורך לקלף).
- חותכים באופן גס את כל הירקות ושמים בסיר יחד עם שאר המרכיבים.
- יוצקים לסיר 2 ליטר מים (רצוי מסוננים או מינרליים) ומביאים לרתיחה. בעזרת כף, מקפים (אוספים) מדי פעם את הקצף שמצטבר על פני המרק ומשליכים אותו.
- לאחר שהקצף מפסיק להופיע מנמיכים את הלהבה, כך שהרתיחה תהיה עדינה. מכסים ומבשלים במשך שעה וחצי.