חדשות טובות לבחורות שלא מבינות למה הן חייבות לבחור בין שמלה חדשה למגש קאפקייקס: מהיום, להיות פאשניסטה למהדרין ובמקביל, לרצות לפתוח שולחן בסעיד 2000 זו כבר לא פאדיחה, להפך - זה הרעיון הכי עכשווי שאת יכולה לגלגל על שפתייך מכוסות הפירורים. בחודשים האחרונים הפך החיבור בין אוכל לאופנה ללגיטימי - מגמה עולמית, אם תרצו, שלא פוסחת גם על ישראל (תשאלו את הפאוור קאפלס שגב משה וסנדרה רינגלר או עומר מילר ושרון קידר).
המיזוג בין שני עולמות הקצה מתבשל על אש קטנה כבר מזה כמה שנים, כשהקאפקייקס והמקרונים הפכו לאביזר אופנה לכל דבר, אבל כעת המגמה הגיעה לנקודת רתיחה. אם עד לפני מספר חודשים הפאשניסטות הלוהטות היו מתרחקות מהבופה באירועים כמו מאש, היום הן אלו שמכינות את הכיבוד, ובנוסף, מצטלמות לאינסטגרם כשהן בולסות אותו בהנאה.
עוד בערוץ האופנה
- שק חבטות: שער בכיכובה של מליסה מקארת'י מעורר שערורייה
- קייט מידלטון, מאחורייך: החברה של הנסיך הארי כובשת את בריטניה
- ממיצים ועד חוקן: הדיאטות של הדוגמניות
אז גם אם עולם האופנה עוד רחוק מלעודד חגיגות עתירות קלוריות, קבלו מבט מקרוב על כל הרבדים של התופעה שעושה לנו נעים בבטן.
גם יפות וגם אופות
אם עד לפני כמה חודשים הפאשניסטות הנכונות הקפידו לתקלט באירועים הכי נחשקים, הרי שהפאשניסטות החדשות (Foodistas) מקפידות לרכוש את הציוד שלהן בחנויות האפייה הנכונות ולהתעדכן בעמוד האינסטגרם של מרתה סטיוארט. אחת מהנערות הלוהטות ביותר כרגע, שמקפידה להוכיח שהיא חובבת מזון, היא קארה דלווין, שלאורך כל שבוע האופנה האחרון הקפידה להצטלם כשהיא בולסת שלל מנות של מקדונלד'ס מאחורי הקלעים של התצוגה. גם הבלוגר המצליח בריאן בוי מקפיד תמיד לצלם לאינסטגרם את מה שהוא עומד להכניס לפה. שניהם, אם התעניינתם, נותרו כחושים כתמיד.
אבל נערת האוכל-אופנה הרותחת ביותר של הרגע היא אמירה קסאם, מקסיקנית שמתגוררת בניו יורק, אשר החלה את דרכה כסטייליסטית ולאחר שהשיקה את מותג האפייה שלה Flour shop, הפכה לבחורה הנחשקת ביותר בתעשיית האופנה הניו יורקית. "אף פעם לא האמנתי שהעוגות שלי יהיו כל כך רלוונטיות עבור עולם האופנה", סיפרה קסאם לאתר Refinery 29, "בסך הכול החלפתי את העיסוק בבדים בעיסוק באוכל, והנה, אני עדיין זוכה ללכת לכל המסיבות הכי מגניבות!".
ויש גם פודיסטה ישראלית, טוב נו, ישראלית לשעבר שנולדה בקיבוץ וחיה בניו יורק - מעיין זילברמן, שמהווה חצי מצמד מעצבות מותג ההלבשה הטרנדי the lake and stars ומכהנת גם כאופה יצירתית במיוחד. כמו אצל קאסם, גם דברי המאפה של זילברמן מתאפיינים באסתטיקה מהז'אנר האמנותי לא פחות משהם מתהדרים בטעם אנין. כלומר, האוכל, ממש כמו הסגנון האישי, הפך לעוד צורת ביטוי אמנותית של הפאשניסטות.
גם הבריטית נעמי שימדה, מדוגמניות הפלאס סייז הלוהטות ביותר כרגע, שממש לאחרונה הצטלמה ללוקבוק חורף 2014 של ליין האופנה העסיסי לבית Asos, לא טומנת ידה בצלחת בכל הנוגע למגמת הפודיסטה. בבלוג האוכל שלה Na Yummy, שהפך אותה לסנסציה, היא כותבת: "אני נעמי שימדה, פעם הייתי דוגמנית 'רגילה', אבל אוכל הוא החיים שלי, לכן הפכתי לדוגמנית פלאס סייז. עכשיו אני יכולה לאכול כמו בן אדם נורמלי". השוס? Bitchin In The Kitchen, תוכנית האוכל שלה באינטרנט, שגם שודרה בטלוויזיה בבריטניה, ומתמקדת ב-Soul food, אוכל מנחם או, במלים אחרות - משמין רצח. שימדה, שנראית כמו שילוב מטונף וקטלני בין דנה פרימן ללילי אלן (היא חצי יפנית וחצי הולנדית), היא משב רוח מרענן בנוף דוגמניות הפלאס סייז הווניליות והמחויכות, וחיבתה הגלויה לאוכל רק מוסיפה לה נקודות בתחרות על תואר דוגמנית הפלאס סייז הלוהטת הראשונה.
חגיגה תקשורתית
המפגש בין אוכל לאופנה השתלט זה מכבר גם על בלוגספירת האופנה, כשבלוגים היברידיים המשלבים בין שני התחומים צצים לאחרונה כפטריות אחרי הגשם. למשל, The Spicy Stiletto של סרינה גו, שמשלב בין שיק למתכונים, או הבלוג Honestly Yum (אחיו הצעיר של בלוג האופנה וה-DIY הנחשב Honestly WTF), שמצהיר כי המהות שלו היא "להוות יעד חדש המוקדש לגילוי ויזואלי של טעמים" ומציג מתכונים ותמונות מפתות. גם הבלוג Milk and Mode, שנוסד בידי העורכת קרול האן, מתיישב היטב בקטגוריה החדשה, כאתר המשלב מיקס של סטייל אישי ומתכונים לארוחות בריאות שונות, אבל מבין כל אלה, הטאג' מאהל של בלוגי האופנה-אוכל הוא ללא ספק The New Potato, בלוג שייסדו האחיות דניאל ולורה קוסן ובו הן מראיינות אושיות אופנתיות בענייני אוכל, ביניהן ליאנדרה מאדין מבלוג האופנה הפופולארי The man repeller, מגישת חדשות הבידור של ערוץ E ג'וליאנה רנסיק, הדוגמניות הילארי רודה וקרלי קלוס, השחקנית ג'סיקה אלבה, פרז הילטון והמעצבות ננט לפור, רבקה מינקוף ודיאן פון פירסטנברג.
הוליווד מתחילה לנשנש
קשה להתעלם מהעובדה שהעיסוק באוכל הפך לבון טון גם בקרב הכוכבות הגדולות של הוליווד. "אני אוהבת לבשל", סיפרה ג'סיקה אלבה בראיון לאתר The new potato, "יום מושלם מבחינתי כולל טאקו, ביצים ותירס לארוחת בוקר, סלט לארוחת הצהריים ובערב בדרך כלל סושי. או לזניה". אם בעבר בכל ראיון במגזין אופנה נשאלו השחקניות על ההשראות האופנתיות שלהן ועל סגנון הלבוש המועדף עליהן, היום זו כמעט נורמה להפוך את העיסוק באוכל לשאלה לגיטימית. כותרות כמו "שיחה עם ג'ניפר לופז על האוכל האהוב עליה", הפכו לנורמה, וממש לאחרונה פרסם אתר המגזין Elle כתבה שהכותרת שלה ממחישה את המגמה באופן מובהק: Foodie Talk With Liv Tyler and Maggie Gyllenhaal. במהלך הכתבה השתפכה ג'ילנהול על כישורי הבישול של אחיה ג'ק ("הוא פשוט קיבל מתנה!") והתוודתה שהיא עדיין רחוקה מלהיות Foodie מדופלמת.
מובן שהמגמה הפכה לסוג של מיינסטרים, לא מעט הודות לכוכבות כמו אלבה, שהוציאה ספר בו היא דנה בהתנהלות ביתית שיקית, כולל פרק לגבי אוכל, וכמובן גווינת' פאלטרו, שהפכה למרתה סטיוארט מודרנית עם אתר וספרים שעוסקים באוכל.