היסטריית הכלות היא תסמונת ידועה שמצליחה לערער אפילו את האישה האדישה ביותר. גם אם חודשים לפני התאריך המיועד כבר יימצא אולם שיהיה פנוי בתאריך עגול, סידור הישיבה יצליח להכיל בתוכו את כולם מבלי לגרום למלחמת עולמות, הגזרה של שמלת החופה תתכתב בצורה אלגנטית עם שמלת הריקודים ואפילו צבע הפרחים שיקשטו את השולחנות יתאים לצבע המפות – עדיין תישאר המצוקה הגדולה מכל: איתור ורכישת הנעליים המושלמות.
הבעיה מתחילה בהיצע נעלי הכלות המצומצם בישראל, המסתכם במספר קטן של חנויות ייעודיות, או לחלופין, במעצבי נעליים שבמקרה מחזיקים איזה זוג או שניים בצבעים בהירים. במקרים רבים תיאלץ הכלה העתידית להתפשר ולבחור בנעליים שאינן תואמות את חתונת חלומותיה, או שלא יתאימו למידתה וימנעו ממנה לפזז על רחבת הריקודים עד אור הבוקר.למזלנו, האינטרנט מציע אינספור אפשרויות למציאת נעלי החלומות. לרגל עונת החתונות, איגדנו כמה טיפים הכרחיים לרכישה מקוונת ובחרנו שבעה אתרי שופינג שיחד מצליחים לקלוע לסגנונה של כל כלה – מזו שחלמה כל חייה על הרגע שבו תהיה סינדרלה ועד לזו שמתכוננת לטרנסים של הזריחה בחיק הטבע.
איך לקנות נעליים ברשת?
האם באמת אפשר לקנות נעליים בלי למדוד? ואיך יודעים בדיוק מה מקבלים? טיפים לקניית נעליים בטוחה באדיבות חברת PayPal
1. טווחי מידות. בעת קניית נעליים ברשת, כדאי להקדיש תשומת לב יתרה למידה וכן לגובה העקב. במידה והאתר אינו מציע מידות בסנטימטרים, מומלץ להיכנס לאתרי המרה ולבדוק את המידה במדויק. בנוסף, כדאי לחפש או לבקש מהאתר לספק מידות אורך ורוחב של הנעליים.
2. הימנעו מהפתעות. חשוב לבחון את הנעליים מכמה זוויות, ואף להגדיל את התמונה לגודל מקסימלי טרם הרכישה, כדי למנוע הפתעות ואכזבות.
3. צבעים וגוונים. כפי שאפשר לצפות, הצבעוניות הנראית במסך המחשב אינה בהכרח תואמת את צבע הנעליים במציאות. כדאי לשים לב גם לתיאור המילולי של צבע הנעליים כדי לאבחן את הגוון בדיוק האפשרי.
4. למדו מגולשים אחרים. מומלץ לקרוא ביקורות של גולשים שקנו את הדגם בעבר, כדי לקבל חוות דעת לא משוחדת על המוצר.
5. אל תתעצלו. כדי שחוויית הקניות תישאר מהנה, פשוטה ובטוחה ככל האפשר, לא כדאי לעגל פינות. מומלץ להשוות מחירים בין אתרים ולבחון היטב כל פריט לפני הרכישה.
איפה קונים נעלי כלה?
מה: אתר ישראלי לנעלי כלה וערב שהקימו שתי חברות: ליהיא צבילינגר, מעצבת אופנה בוגרת שנקר העובדת עם אמה מירה צבילינגר בסטודיו לשמלות כלה וערב, ומורג מנטל, המגיעה מעולם יחסי הציבור והפרסום. באתר נעלי כלה וערב שמייבאות השתיים מאירופה וארצות הברית, בין היתר של המותגים Schutz, איוונקה טראמפ, מארק פישר ובורן. העיקרון המנחה את השתיים הוא בחירת נעליים אשר ישמשו את הלקוחה גם אחרי החתונה.
למי: לכלות שלא רוצות לקחת סיכונים עם אתרים בחו"ל, אך לא מוצאות את מבוקשן בחנויות המקומיות.
מידות: 41-36.
מחירים: 980-250 שקל.
מה: בחנות המקוונת של הרשת האמריקאית אנתרופולוג'י אפשר למצוא כמעט כל דבר שאיכשהו קשור ליום המאושר – החל בשמלות לכלה, לאמא ולשושבינות, דרך הלבשה תחתונה ועד לקישוטים מעוצבים לחלל האירוע. מובן שבתוך ההיצע הרחב הזה יש גם קטגוריה מגוונת במיוחד של נעליים מסוגננות.
למי: אווירת הווינטג' המוכרת של אנתרופולוג'י, שמתאימה בעיקר לכלה הרומנטית והמכורה לג'יין אוסטן, שולטת בהיצע, אך ניתן למצוא כאן גם נעליים מטאליות או כאלו המשובצות באבנים.
מידות: 11-5 (43-35).
מחירים: 400-170 דולר.
מה: בוטיק אונליין מצליח שאהוב במיוחד על פאשניסטות בזכות פריטים של עשרות מעצבים ומותגים מוכרים כמו אלכסנדר וונג, פיליפ לים, מיסוני, מליסה, אלכסנדר מקווין, בלמן, בדג'לי מישקה, מייקל קורס ודיאן פון פירסטנברג. באתר קטגוריה לכלות, ובה מבחר גדול של שמלות, נעליים ואביזרים משלימים.
למי: לכלות שמחפשות נעלי מעצבים ומוכנות לשלם בהתאם.
מידות: 10-5 (42-35).
מחירים: 1,595-100 דולר.
מה: אתר סיני עמוס, שבין עמודיו מסתתרת קטגוריית נעלי כלה הכוללת גם נעליים לשושבינות ולשאר בנות המשפחה. למרות תחושת הבלגן, עם קצת סבלנות אפשר למצוא כאן מגוון רחב של נעליים יצירתיות ולא שגרתיות, חלקן עם תוספות של נוצות, אבנים ואבזמים. המחירים מתורגמים לשקלים והמשלוח חינם לכל העולם.
למי: לכלות שמחפשות נעליים שאין לאף אחת אחרת.
מידות: 41-35.
מחירים: 750-100 שקל.
מה: אתר אנגלי המוקדש כולו לנעלי כלה של מותגים שונים – ובהם אמנדה וואט, אלס, בל, שרלוט בלבייר, פינק ופיליפה סקוט – בשלל סגנונות וצבעים. המבחר גדול, אך האפשרות לצמצם את החיפוש לפי קטגוריות מקלה על תהליך הקנייה. המלצה שלנו: בדקו את קטגוריית הסייל, שמציעה נעליים בהנחות של עד 70 אחוז.
למי: לכלות, לאמהות, לשושבינות ולכל מי שאוהבת נעליים בהירות.
מידות: 8-2 (41-35). יש גם קטגוריה למידות מיוחדות.
מחירים: 675-50 ליש"ט.
מה: אתר אמריקאי ותיק המציע נעליים לכל המשפחה ולכל מטרה, מנעלי ספורט מקצועיות ועד לנעליים לאירועים. באתר קטגוריית נעלי כלה הכוללת נעליים שטוחות, נעלי עקב וסנדלים. המחירים מתורגמים לשקלים, מה שמקל על הערכת ההוצאה הכלכלית מראש.
למי: לחובבות סגנון אמריקאי מקושט, גוונים מטאליים ושילובי אבנים וחרוזים.
מידות: 44-35.
מחירים: 688-179 שקל.
לחובבות המציאות: www.amazon.com
מה: למרות שלא תמצאו באמזון קטגוריה המוקדשת רק לנעליים לחתונה, חיפוש של "נעלי כלה" (bridal shoes) יגלה כ-6,249 זוגות שיכולים להתאים לכל סגנון של כלה או חתונה, מנעליים של מעצבים מוכרים דוגמת בדג'לי מישקה וסטיוארט ויצמן, ועד למעצבים אנונימיים ולרשתות אופנה גדולות. כמו תמיד אצל ענקית הקניות ברשת, אפשר לצפות להנחות ולמחירים נוחים.
למי: לכלה שרוצה להיחשף למגוון סגנונות רחב ככל האפשר במחירים ידידותיים.
מידות: 11-5 (43-35). יש היצע מועט גם במידה 44.
מחירים: 250-25 דולר.