>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק
דיכאון, שימוש קבוע בסמים, עבודה בגיל צעיר מאוד, הטרדה מינית על בסיס קבוע, שידול ליחסי מין – אלו אינם נתונים בדיון על סחר בנשים בעולם השלישי, כי אם תוצאות הסקר החדש שנערך בקרב 85 דוגמניות מובילות בתעשיית האופנה הבינלאומית. הנתונים נאספו על ידי ארגון הדוגמניות החדש The Model Alliance,
אשר הוקם בחודש שעבר על ידי הדוגמנית בת ה-29 שרה זיף, שעובדת במקצוע מאז גיל 14.
נתוני הסקר המדאיגים מאשרים את הדימוי של תעשיית הדוגמנות כמכונה המנצלת ומשפילה נשים על בסיס קבוע. לפי הממצאים האלו, משפטים כמו "ראיתי אחרות משתמשות" או "גברים רבים ניצלו את מעמדם בתעשייה והטרידו אותי מינית" אינם רק קלישאות. כ-68 אחוז מהדוגמניות הודו בסקר כי הן סובלות מדיכאון וחרדה. קרוב ל-50 אחוז סיפרו כי נחשפו לקוקאין במהלך עבודתן. 30 אחוז טענו כי נגעו בהן בצורה לא ראויה במהלך צילומים, ו-28 אחוז מסרו כי הופעל עליהן לחץ לקיים יחסי מין עם גבר איתו הן עובדות. חריפותם של נתונים אלו מועצמת כאשר לוקחים בחשבון את העובדה כי רוב הדוגמניות מתחילות את דרכן בעולם הדוגמנות בגיל צעיר מאוד, לרוב 13 או 14.
"נתוני הסקר שלנו שימושים מאוד, כיוון שהם מסייעים לנו לזהות תחומים משותפים במונחים מדידים ואיכותיים שיעזרו לנו להביא לשינוי", אמרה זיף. "שליש מהדוגמניות חוו במהלך עבודתן הטרדה מינית. הגילוי כי הרגישו שאינן יכולות לספר על כך לסוכנות שלהן – מצביעה כי יש צורך במודל המאפשר לדוגמניות להגיש תלונה חסויה, וזה בדיוק השירות שאנחנו מעניקים".
הסקר שנערך אונליין נשלח אל כ-241 דוגמניות, אך רק כשליש מהן ענו עליו. בין הדוגמניות החברות בארגון החדש ניתן למצוא את הטופ מודלס קוקו רושה, דוטזן קרוס, קריסטל רן, שלום הארלו, ודוגמניות מיתולוגיות כמו קארה אוטיס, שלאחרונה חשפה באוטוביוגרפיה החדשה שלה Beauty Disrupted (יופי משובש) את שמו של הגבר שאנס אותה כשהיתה דוגמנית צעירה בת 17
בפריז: סוכן הדוגמניות ג'רלד מארי מסוכנות עלית מודלס, בן זוגה דאז של דוגמנית העל לינדה אוונגליסטה, האיש שאמור היה לטפח ולגדל אותה. אז יש דוגמניות כאוונגליסטה שלא מתעוררות עבור פחות מעשרת אלפים דולר ליום צילומים, ויש אחרות שצריכות להתמודד עם אונס והתעללות נפשית.
"רוב הדוגמניות מתחילות את הקריירה כקטינות", הסבירה זיף את הרעיון שמאחורי הארגון במסיבת עיתונאים שהתקיימה ימים ספורים לפני פתיחת שבוע האופנה האחרון בניו יורק. "הן נאלצות לעבוד במקצוע ללא רגולציה ובידיעה שיכולים להחליף אותן בכל רגע. זה יכול להיות יותר טוב. צריך להתחיל לתת להן קול. זה נושא חדש בתחום זכויות הנשים והעבודה".
חקירת הצדדים הפחות נעימים של מקצוע הדוגמנות אינה עניין חדש עבור זיף, העוסקת בכך כבר כמה שנים. ב-2009 היא יצרה את הסרט התיעודי Picture Me, שעסק במקרים של התעללות מינית בדוגמניות. הארגון שהקימה זוכה לתמיכה וסיוע כספי ממועצת האופנה האמריקאית ה-CFDA ומהיו"ר הלוחמנית שלה, מעצבת האופנה דיאן פון פירסטנברג. חלק מהשינויים אותם מבקשת זיף לאכוף הם איסור כניסת צלמים או אנשי צוות שאינם נחוצים אל מאחורי הקלעים של התצוגות כשהדוגמניות מחליפות בגדים, ואי העסקת דוגמניות מתחת לגיל 16 בשבוע האופנה. מעצב האופנה מארק ג'ייקובס היה היחיד שצפצף על הבקשה, והעסיק דוגמניות בנות 14 ו-15.
מצער היה לגלות שבגלל מעמדו החזק של ג'ייקובס בתעשייה, ה-CFDA לא גינה באופן ישיר את צעדיו, ואף בחר בו כאחד המועמדים למעצב השנה בתחרות שתתקיים ביוני הקרוב.