>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק
הדוגמנית הבינלאומית בר רפאלי מועמדת להצטרף לרשימה השחורה של ידועניות ואושיות אופנה כנעמי קמפבל ואנה ווינטור, שסומנו על ידי ארגונים בינלאומיים למען בעלי חיים כמעודדות לבישת פרוות.
בגיליונות אוקטובר של מספר מגזינים צרפתיים, שנחתו בימים אלה בדוכנים, מככבת רפאלי בקמפיין סתיו-חורף 2011-12 של המותג הצרפתי בל אייר, לבושה ז'קט בצבע קאמל שחלקו הקדמי עשוי כולו פרוות שועל היורדת מקו הצווארון מטה. מבדיקה באתר החברה עולה כי הז'קט עשוי 100 אחוז פרוות שועל ומחירו לצרכן עומד על 1,875 יורו (9,375 שקל).
זוהי העונה השנייה של רפאלי כפרנזטורית של חברת בל אייר, הפועלת מאמצע שנות ה-80 ומאז התרחבה לכדי למעלה מ-20 סניפים בצרפת, בתוספת נקודות מכירה ברחבי העולם. זוהי אינה העונה הראשונה בה החברה משתמשת בפרוות, והיא אף מתפארת כמי שחותרת לשימוש בחומרים האיכותיים ביותר בשוק ובהם מעילים וצווארוני שועל ומינק.
בר רפאלי: מאחורי הקלעים של קמפיין סתיו-חורף 2011-12 של בל אייר
רק לפני כשנה הוקמה בצרפת קבוצת פייסבוק היוצאת נגד המותג תחת הכותרת: "בל אייר פריז: עשרת אלפים אוהדים של בושה. פרווה זה רצח". למזלה של רפאלי, היא עדיין לא סומנה על ידי פעילי הקבוצה.
ההיסטוריה מלמדת כי חברי ארגון PETA העולמי לא חוסכים שבטם מידוענים המעודדים לבישת פרוות. בשנת 1996 נזרק על עורכת הווג האמריקאי אנה ווינטור ראקון מת במהלך ביקורה במלון ארבע העונות בניו יורק, ו-11 שנה מאוחר יותר הוטחה בפניה עוגה בעת שיצאה מתצוגת אופנה בפריז. ווינטור עצמה ממשיכה לתמוך בתעשיית הפרוות, הן במלבושיה שלה והן במגזין שבעריכתה, ובראיון שנתנה ב-2009 לתוכנית 60 דקות היא אף התוודתה כי היא "אוהבת פרווה".
המקרה של הדוגמנית נעמי קמפבל מורכב יותר. לאחר שהצטלמה עירומה בשנת 1994 לקמפיין Peta נגד פרוות, חזרה לפני כשנתיים להצטלם בפרווה למותג דניס באסו, ושנה לאחר מכן אף כיבדה בנוכחותה את פתיחת המחלקה למכירת פרווה בבית הכלבו היוקרתי צום במוסקבה.
ג'יין הלוי, המקימה של הקואליציה הבינלאומית נגד פרוות רואה בבחירה של רפאלי להצטלם בפרווה צעד המפגין בורות וחוסר לב. "בשנת 2011 אין שום סיבה ללבוש פרוות. יש תחליפים סינתטיים יפים לא פחות, ומי שבוחר ללבוש פרווה מפגין מסר של רוע ואכזריות", אומרת הלוי ומוסיפה כי העובדה שרפאלי משפיעה על דעת הקהל המקומית מעצימה את החטא. "יש לה אחריות כפולה, כי אנשים מסתכלים עליה ומקבלים מסר שאפשר ללבוש פרוות. מבעד לצד היפה והזוהר, פרווה היא תעשייה אכזרית. במקרים רבים מפשיטים את החיה מהפרווה בעודה בחיים".
יש לך השערה כיצד תגיבו לנושא?
"אנחנו נשלח לרפאלי סרטים ותצלומים בנושא. צריך לזכור למי שלובש פרווה ולמי שמוכר אותה - יש אחריות זהה. כל עוד יהיה ביקוש לפרווה, יהיה גם ייצור. במקרה של רפאלי, מצער אותי לשמוע על כך עוד יותר, כיוון שהיא ידועה כחובבת חיות ואף גדלה בבית עם חוות סוסים".
בעולם ישנם מקרים רבים של דוגמניות המסרבות להצטלם בפרוות, למשל, כריסטי טרלינגטון המככבת בקמפיין של ארגון PETA תחת הסלוגן I'd Rather Go Naked Than Wear Fur, או השחקנית פמלה אנדרסון, הפעילה נגד לבישת פרוות.
אנדרסון אף ביקרה בישראל בשנה האחרונה במטרה לחזק את הפעילים המקומיים בנושא ולקדם את חוק הפרוות שיזמו במקביל השר לאיכות הסביבה גלעד ארדן ("חוק הגנת חיות הבר") וחברת הכנסת רונית תירוש, אשר עבר בקריאה ראשונה בכנסת.
ציפי לוין, אמה של רפאלי והמנהלת האישית שלה, מסרה בתגובה כי אכן התקיימו צילומים לקמפיין חברת בל אייר, אך אין לה מושג באילו בגדים הלבישו את בר בקמפיין.