>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק
לרגל פתיחת שבוע האופנה בניו יורק, ערוץ האופנה מונה את כל הסיבות שבגללן אנחנו כל כך אוהבים את העיר הגדולה. התוצאה: 10 תחנות חובה לחובבי האופנה המבקרים בעיר - מהצרכן הנבוך שמצטופף בגאפ ובאמריקן איגל, דרך הפאשניסט המתוחכם שהגיע לתפוח הגדול כדי להתעדכן בתערוכות האופנה במוזיאונים ובגלריות בעיר, ועד למי שידו משגת לגלח מדפים בבארני'ס ובחנויות המותגים הענקיות בשדרה החמישית. קבלו את הסיור הכי אופנתי בעיר הכי זוהרת.
1. מלון סטנדרד
מלון סטנדרד הממוקם בלב שכונת המיט-פאקינג, הוא יותר מעוד אכסניה טרנדית בעיר. מאז פתיחתו בשנת 2009, הפך המלון למוקד עלייה לרגל עבור אקסהביציוניסטים מכל העולם, שבוחרים להתהלך בעירום מלא בחדריו הנשקפים לעיני כל. תוסיפו לזה את מסעדת הגריל-בר הטרנדית שצמודה אליו, מקום בו אתם יכולים להתמנגל עם המעצבת דיאן פון פירסטנברג או לשטוף ידיים בשירותים לצדם של רנצו רוסו, הבעלים של דיזל, או אפילו דיוויד בואי. איל המלונאות אנדרה בלאס, הפך את המקום ללוקיישן מבוקש למסיבות האפטר פארטי של בתי אופנה כמו קלווין קליין, דיור וקלואה, ואף אירח את המסיבה של ליידי גאגא בתום טקס ה-CFDA ביוני האחרון. בחדרים עצמם שוכנים דרך קבע אורחים מסוגננים כמו עורך פרפל מגזין, אוליבייה זאהם, המתאכסן בו בביקוריו בעיר, ומעצב האופנה סטפאנו פילאטי מבית איב סאן לורן. רק המחיר ללילה, אפעס, אופנתי פחות. החל מ-300 דולר לזוג, בהנחה שתמצאו מקום פנוי.
2. מארק ג'ייקובס
עם שבעה בוטיקים במנהטן ושלושה מותגים בניהולו האמנותי, מארק ג'ייקובס הוא ללא ספק מעצב האופנה האמריקאי החזק ביותר כיום. כניו יורקי מלידה שעשה את צעדיו הראשונים בלב תעשיית האופנה המקומית, לג'ייקובס ולעיר ניו יורק יש רומן ארוך שנים, שהניב לשני הצדדים רווחים נאים. לראיה, רק ברחוב בליקר בווסט ווילג' פתח ג'ייקובס כארבע חנויות סמוכות האחת לשנייה - נשים, אביזרים, חנות לקו השני שלו, מארק ביי מארק ג'ייקובס, ובוטיק ספרים (שמציע עוד כל מיני שטויות כמו מחזיקי מפתחות וכיסויי מחשב) – כל אלה הופכות את חוויית ההליכה ברחוב לסיור במקדשו של המעצב. תוכלו לזהות את המקום באמצעות חבורות של יפניות קטנות שמסתודדות בכניסה לכל בוטיק, והתור הארוך למאפיית מגנוליה הסמוכה לחנות בגדי הנשים של ג'ייקובס. עניין של חצי בלוק לפחות של אנשים העומדים בסדר מופתי כדי לזכות בפחמימה מרנינה.
3. סוזן בארץ'
מי שלא ביקר בחייו במסיבה של כוהנת חיי הלילה של ניו יורק סוזן בארץ', לא היה במסיבה אמיתית בחייו. עם ליין מסיבות שבועי מתחלף (חפשו מידע בטיים אאוט המקומי) במועדונים ברחבי העיר, שולטת בארץ' כבר למעלה משלושה עשורים בחיי הלילה של ניו יורק. מדי ולנטיינ'ס דיי היא גם עורכת נשף תחפושות ענק יחד עם הסטייליסטית של סקס והעיר הגדולה, פטרישיה פילד - מסיבה שלא כדאי להחמיץ בעד שום הון שבעולם. כחלק בלתי נפרד מאישיותה ומהקהל הסובב אותה, תוכלו למצוא במסיבות של בארץ' כמה מדמויות האופנה המובילות בניו יורק, ביניהן הצלם דיוויד לה שאפל והמוזה שלו אמנדה לאפור, אמנית הבורלסק דיטה פון טיז ומעצבי אופנה צעירים ומתחילים בעלי אישיות אקסצנטרית. גם מארק ג'ייקובס היה גרופי שלה, רק שהיום הוא עסוק מדי בשביל להתהולל.
4. אזור המיט פאקינג
עד לסוף שנות ה-90, אזור המיט פאקינג (שוק הבשר), ארבעה רחובות בערך במערב הדאונטאון של מנהטן, היה מקומו של שוק הבשר, תחנת סמים אחת גדולה ומשכנן של זונות טרנסקסואליות, שבעיקר שירתו גברים סטרייטים מניו ג'רזי. ואת זה אמרה סמנתה מ"סקס והעיר הגדולה". עם עליית מחירי הדיור פלשו למקום אמנים (הישראלי ניר הוד, למשל, חי שם), סטייליסטים, אנשי קריאייטיב מצליחים ובוטיק האופנה היוקרתי ג'פרי, שפתח בשנת 1999 קניין האופנה ג'פרי קלינסקי. אחריו הגיעו כולם: אלכסנדר מקווין, סטלה מקרטני, דיאן פון פירסנטנברג, בוטיק סקופ המצוין, זאדיג אנד וולטייר, וגם ויקטור (ויוי) בלאיש, שהחזיק במקום שלושה חודשים וארז חזרה הביתה. טיפ לשופוהוליקיות: היזהרו עם העקבים במדרכות העקומות של המתחם.
5. אלכסנדר וואנג
למרות שהוא בכלל נולד וגדל בסן פרנסיסקו, כוכב האופנה העולה בן ה-27 אלכסנדר וואנג, הוא התגלמות הלך הרוח הניו יורקי החדש: נינוח, מתוחכם, ספורטיבי ומלא שיק. מהסוג שניו יורקריות נכונות מהאיסט וילג' לא מפספסות בסיבוב השופינג, ועורכות חמורות סבר כאנה ווינטור מווג אמריקה מאמינות בכישרונו. אז אם אתם מגיעים לביקור בעיר, אל תפספסו את הבוטיק שלו, השוכן בטבורו של הסוהו. מדובר בחוויה מרנינה של שופינג וארכיטקטורה. אגב, אם אתם לא מצוידים במזומנים רבים, חפשו את T - הקו המשני והזול של וואנג, שנמכר במחירים נוחים יחסית.
6. המכון לתלבושות של מוזיאון המטרופוליטן
ואם כבר עשיתם ת כל הדרך עד ניו יורק, לא תעצרו לקצת קולטורה? בסמוך לסנטרל פארק ולא הרחק מחנויות היוקרה של שד' מדיסון, ניצב לו מוזיאון המטרופולין הנודע, עם גרם המדרגות המפורסם בכניסה. מדי שנה נערכת במוזיאון תערוכת אופנה מרכזית (השנה היה זה אלכסנדר מקווין, עם התערוכה ששברה את שיאי המוזיאון) המלווה בנשף עתיר כוכבים ודוגמניות, אך גם בימים כתיקונם תוכלו להתרשם במקום מאמנות גבוהה, לצד אוסף התלבושות של המוזיאון. נכון, לא מסעיר כמו מקווין, אבל צריך לאזן את מסע השופינג נטול המעצורים עם קצת חומר להתבוננות ומחשבה.
7. בארני'ס
עם הקמפיין החדש בכיכובה של עורכת ווג פריז לשעבר קארין רויטפלד, בארני'ס ניו יורק הוא המקום הנכון לשרוף אחר הצהריים חמימים או להימלט מסופה גועשת. בית הכלבו הנודע הוא משכנם של בגדי מעצבים יוקרתיים ונשים ללא הבעה היושבות ללגום לאטה רותח בקומת הקפה העליונה. סטארבקס? כאן לא שמעו על החיה הזאת. כך או כך, מבין כל בתי הכלבו היוקרתיים בעיר, בארני'ס הוא אחד היחידים המתהדר בקניינות משובחת ומפוקחת, בניגוד לקפיצות התחת המלווה את ברגדורף גודמן או לבחירות המסחריות מדי של סאקס פיפת' אווניו. רשמו לפניכם.
8. שכונת וויליאמסבורג
הרבה לפני שהמילה היפסטר הפכה למטבע לשון שגור עד לעוס, היפסטרים אמיתיים מילאו את שכונת וויליאמסבורג בברוקלין, מרחק עשר דקות נסיעה מהאיסט וילג'. השכונה, המאוכלסת ביהודים אורתודוכסים, הפכה בעשור האחרון למשכנם של היפסטרים צעירים, קוליים להחריד ומטונפים למראה, שמצאו בה את מה שלא ניתן להשיג במנהטן - מחירי דיור הגיוניים. מהשכונה הזו צמחו להקות רוק אלטרנטיביות, בוטיקים שווים לבגדי יד שנייה ודיירת אחת חלומית בשם דייזי לואו, האיט גירל של השכונה.
9. בוטיק אופנינג סרמוני
לאופנינג סרמוני יש כבר סניפים בטוקיו ולוס אנג'לס וגם חנות מקוונת באינטרנט. אבל הסניף הראשון שייסדו הומברטו לאון וקרול לים בשנת 2002 במנהטן, נותר הליבה ממנה פועמת רשת הבוטיקים האוונגרדית. למרות שבתחילת יולי נודע כי שני המייסדים התמנו למעצבים הקריאטיביים של מותג האופנה קנזו, הם ימשיכו להפעיל את הבוטיק על פי החזון שלהם. בשתי הקומות של הסניף בניו יורק (בניגוד לשבע הקומות מעוררות ההתפעמות בטוקיו) תמצאו בגדי מעצבים צעירים במחירים אסטרונומיים. גולת הכותרת: פריטים במהדורה מוגבלת משיתוף הפעולה של הבוטיק עם מעצבים וסלבריטאים כמו רודארטה או השחקנית קלואי סוויני. באתר האינטרנט תוכלו לרכוש פריטים בסייל, בהנחות של עד 80 אחוז. שווה.
10. הספריה של F.I.T
לחובבי האופנה מטיבי הלכת מומלץ להעביר כמה שעות טובות בספריית הענק של בית הספר הגבוה ללימודי אופנה בעיר - המכון הטכנולוגי לאופנה (F.I.T), שם תוכלו להצטנף בפינה ולעיין בספרי אופנה מכל הזמנים. מדובר בספריית האופנה הגדולה באמריקה, ואחת המפוארות בעולם. כמו כן, תוכלו לקפוץ למוזיאון הסמוך, שם מוצגות באופן שוטף תערוכות אופנה שאוצרת ד"ר ואלרי סטיל, האישה שהסטייל של ניו יורק לא היה שלם בלעדיה.
יש לכם המלצות נוספות? שלחו טיפ בטוקבק או שתפו בעמוד הפייסבוק שלנו