מארק ג'ייקובס
יהודים רבים פועלים בתעשיית האופנה האמריקאית, אך מארק ג'ייקובס הוא ללא ספק הפופולרי מכולם. כפי שאמר עליו עורך האופנה אנדרה לאון טאלי, "הוא גאון אופנה אמריקאי". ג'ייקובס נולד בניו יורק ב-1963 להורים אמריקאים יהודים, למד בתיכון לאמנויות והמשיך משם לאקדמיה לעיצוב פרסונס. כבר כשהיה סטודנט החל לעצב, ובסיום הלימודים הצטרף למותג הספורטיבי פרי אליס – שממנו פוטר ב-1993 לאחר שהציג קולקציה במראה גראנג' מחוספס. מותגו העצמאי והמצליח, שאת הקולקציה הראשונה שלו הציג ב-1986, ידוע בזיקתו להשראות אופנתיות מעשורים קודמים. ב-1997 נבחר ג'ייקובס במפתיע לשמש כמנהל האמנותי של בית האופנה היוקרתי לואי ויטון, ומאז החזיר את המותג המזדקן למפת השמות הנחשקים. בנוסף למעמדו הבלתי מעורער כמעצב, ג'ייקובס הוא גם אושיה בולטת בסצנת הסלבריטאים הניו יורקית וכרטיס כניסה לתצוגות שלו נחשב לסמל סטטוס מבוקש במיוחד.
זאק פוזן
על זאק פוזן מספרים כי נהג לגנוב כיפות מבית הכנסת שבו ביקר עם סבו וסבתו, כדי לתפור מהן שמלות נשף לבובות. אולי זו גם הסיבה שאת הקולקציה הראשונה שלו בחר להציג ב-2002 במבנה ששימש בעבר כבית כנסת. פוזן נולד בברוקלין ב-1980 ולמד באקדמיה היוקרתית סיינט מרטינס בלונדון. בהיותו נטול ממון, הוא החליט לעצב באופן עצמאי שמלות קוטור שאותן מכר מפה לאוזן. כשבאירוע מתוקשר בשנת 2000 נראתה שחקנית צעירה ואנונימית בשמלה שעיצב בהשראת ציוריו של טולוז לוטרק, זיהה כתב הניו יורק טיימס את הפוטנציאל והקדיש לשמלה כתבה שלמה. מאז הפך פוזן לחביב הסלבריטאיות ההוליוודיות דוגמת נטלי פורטמן, אנג'ליקה יוסטון, ביונסה, ריהאנה ומדונה. לפני כשנתיים השיק את קו הקז'ואל זי ספוק, ולפני עונה החל להציג את הקולקציה המרכזית שלו בשבוע האופנה בפריז.
דונה קארן
המעצבת האמריקאית דונה קארן מחוברת היטב לשורשיה היהודיים – היא ביקרה בישראל כמה פעמים וב-2007 אף קיבלה את התואר חברת כבוד מבית הספר לעיצוב שנקר. נוסף על כך היא גם לומדת קבלה באופן קבוע, ומחזיקה תכשיטים של המותג הישראלי אגס ותמר בחנותה אורבן זן במנהטן. קארן נולדה בניו יורק ב-1948 למשפחה עם קשר חזק לתעשיית האופנה – אבא חייט ואמא דוגמנית. ב-1971 החלה לעצב עבור המותג ליז קלייבורן, ושלוש שנים מאוחר יותר הפכה למעצבת הראשית שלו. עשור אחר כך עזבה והקימה את הקו העצמאי הנושא את שמה, כשהמוטו המלווה אותה הוא "בגדים מודרניים לנשים מודרניות". כיום מתפרש המותג שלה על תחומים נרחבים – מבגדים לנשים ולגברים, דרך בשמים, אקססוריז, משקפיים ומוצרי טיפוח, ועד לרהיטים.
קלווין קליין
קלווין קליין, בן למשפחת מהגרים יהודים מהונגריה, נולד ב-1942 בברונקס בניו יורק. הוא ידוע בעיצוב בגדים השואבים את השראתם מתרבות הנוער האמריקאי העירוני. את מותגו ייסד ב-1968, ובתחילת שנות ה-70 הציג את מכנסי הג'ינס המסחריים שלו – בגזרה צמודה ועם לוגו על הכיס האחורי. בעזרת סדרת פרסומות פרובוקטיביות בכיכובה של ברוק שילדס בת ה-15 והסלוגן "שום דבר לא ייכנס ביני ובין הקלווין שלי", המכנסיים הפכו לטירוף צרכני ויותר מ-40,000 זוגות נמכרו בשבוע. גם קו תחתוני הבוקסר שהשיק לגברים ב-1982 הפך ללהיט מיידי. המותג הנושא את שמו התרחב בהמשך לתחום הבישום, לבגדי ים, למשקפיים ולאביזרים. לאורך כל הקריירה ספג קליין ביקורות זועמות על מסעות הפרסום השערורייתיים שלו, שבהם כיכבו קייט מוס, מארק וולברג, אנטוניו סבטו ואחרים.
מייקל קורס
אולי זו לא האסוציאציה הראשונה שעולה כשצופים בו ב"פרויקט מסלול", אבל מייקל קורס הוא בן לאמא יהודייה שאף דאגה שיחגוג את הבר מצווה כדת וכדין. קורס נולד ב-1959 בלונד איילנד, ניו יורק – ילד שרצה להיות כוכב קולנוע או מעצב אופנה. לאחר לימודים ב-FIT ועבודה בבוטיק לותר, שהיה חביב על דיאנה רוס ושר, הוא השיק ב-1981 את מותגו העצמאי. סגנונו המוכר והפופולרי משלב מינימליזם עם מראה הספורטס וור האמריקאי, ואהוב על ברברה סטרייסנד, שרון סטון, גווינת פאלטרו, ג'ניפר לופז, היידי קלום, קתרין זיטה ג'ונס וסלבריטאיות נוספות.
ראלף לורן
ראלף לורן הוא התגלמות החלום האמריקאי: בן למהגרים יהודים מרוסיה שבנה את עצמו בשתי ידיו והגיע לטופ. הוא נולד ב-1939 בברונקס שבניו יורק, התגייס לצבא, למד מנהל עסקים ועבד במכירות בחברת האופנה האחים ברוקס. רק ב-1967 הקים את מותג האופנה פולו ראלף לורן בעיצובו ופרץ לשוק עם עניבות רחבות לגברים, שהפכו ללהיט והיו יריית פתיחה לאימפריה. בתחילת שנות ה-70 נכנס גם לתחום אופנת הנשים, וב-1972 עיצב את החולצות המפורסמות עם השרוולים הקצרים וסמל הפולו ב-24 צבעים. בסיום תצוגת קיץ 2011 יצא לורן לקהל לבוש במכנסי עור צמודים, חולצה לבנה ושיזוף עמוק כאילו חזר זה עתה מחופשה בקריביים. בן 72, ועדיין יש לו את זה.
סוניה ריקל
סוניה ריקל נולדה ב-1930 בפריז, הבכורה מבין חמש בנות למשפחה יהודייה ממוצא רוסי. ב-1962, כשהיתה בהריון, נתקלה בקושי למצוא שמלות נוחות והחליטה להרים את הכפפה ולעצב אותן בעצמה. בתחילה יצרה שמלות סריג גדולות עם סוודרים קטנים, ובהמשך התרחבה הקולקציה עד שפתחה ריקל בוטיק ראשון בגדה השמאלית בפריז. ב-1964 זכתה לתואר "מלכת הסריגים", שנשמר עד היום – כפי שהוכיחה גם קולקציית הקפסולה שיצרה ל-H&M בחורף שעבר. המראה החצוף והצעיר שהיא יוצרת בהשראת רחובות פריז מוגש כל עונה מחדש, ומצליח לשמור על עדכניותו במרכז סצנת האופנה. כיום המותג שלה כולל גם הלבשה תחתונה, אביזרים, בגדי ילדים, בגדי גברים ומוצרי יופי, והוא עדיין בבעלות משפחתית – ריקל בת ה-81 משמשת כנשיאתו ובתה נטלי היא מעצבת הבית.
אייזיק מזרחי
אייזיק מזרחי נולד ב-1961 בברוקלין, גדל בבית יהודי ואף למד בבית ספר דתי – שאותו עזב כשהחליט ללמוד משחק בבית ספר לאמנויות. מזרחי הוא אחד מהסלבריטאים האמריקאים היותר משעשעים, ובמקביל לקריירה בתחום האופנה הוא גם מנחה תוכנית בטלוויזיה, כותב סדרת ספרי קומיקס ואף העלה מופע קברט. כבן ליצרן בגדי ילדים, אהבתו של מזרחי לאופנה התפתחה כבר בגיל צעיר והוא קיבל את מכונת התפירה הראשונה שלו בגיל שמונה כדי לתפור בגדים לבובות. מאוחר יותר למד באקדמיה לעיצוב פרסונס, והקים מותג עצמאי שאותו נאלץ לסגור ב-1998. ב-2002 חזר לעולם האופנה עם קו משלו וקולקציה שעיצב לרשת טרגט, שנחלה הצלחה מסחררת. מאז הספיק לעזוב את טרגט כשנבחר למעצב הראשי של המותג ליז קלייבורן (שגם אותו עזב בינתיים) ולהמשיך לעצב את הקו העצמאי שלו.
דיאן פון פירסטנברג
דיאן פון פירסטנברג (או בשמה המקורי: דיאן סימון מיכאל הלפין) נולדה ב-1945 בבריסל, בלגיה, להורים ניצולי שואה. היא סיימה תואר בכלכלה באוניברסיטת ז'נבה, שם פגשה בצאצא למשפחת אצולה גרמנית, הנסיך אגון פון פירסטנברג. ב-1969 הם נישאו ועברו לניו יורק, וכשהתגרשו שלוש שנים מאוחר יותר הקימה פון פירסטנברג את בית האופנה שלה. היא ידועה מאוד בזכות שמלת המעטפת מג'רסי שיצרה, שהפכה לסמלה המסחרי. בשנות ה-80 האימפריה שלה קרסה כלכלית, אך ב-1997 היא השיקה את המותג שנית והצליחה להחזיר עטרה ליושנה. המוטו שמלווה אותה הוא "חיים גבריים בגוף נשי", והיא אכן מצליחה ליצור קולקציות לבישות ונוחות שנשארות נשיות וזוהרות.
מקס עזריה
למרות שמקס עזריה מעיד על עצמו כי אינו דתי אלא נאמן לעקרונותיו, הוא ואשתו מקיימים מדי שישי ארוחת שבת הכוללת כ-80 מוזמנים. עזריה, שנולד בטוניסיה ב-1949 כצעיר מבין שישה אחים, עבר עם משפחתו לצרפת ב-1963. ב-1989 השיק את BCBG Max Azria, קו במחיר נגיש תחת עקרונות העיצוב "סטייל טוב, גישה טובה". תוך זמן קצר הפך המותג לאימפריה ענקית, והוליד אחריו עוד קולקציות לנשים, לילדים ולגברים. למרות שהקו זמין לקהל הרחב ונמכר בכ-600 נקודות בארצות הברית ובעולם, סלבס רבים מעידים כי הם מחזיקים בארונם פריטים שלו. אומה תורמן, מדונה, אשלי ג'אד ודרו ברימור הן רק דוגמאות ספורות מהרשימה הארוכה של חובבות המותג. ב-2006, במהלך שבוע האופנה בניו יורק, השיק עזריה את הקו האקסקלוסיבי מקס עזריה, המנפק קולקציית רדי טו וור ואקססוריז, ומשווק לחנויות דגל בעולם. יצירתו האחרונה היא קולקציית שמלות ערב בשם מקס עזרייה אטלייה, שהספיקה כבר לקשט את השטיח האדום לא פעם.