בשבילו זה מאפינס ובשבילך זה חלב: מאפינס חלב קטנים, קלים ומהירים
מכינים את הבלילה, מחלקים לשמונה שקעים, אופים, מניחים לצינון ונדהמים: איך קרה שתוך כמה דקות תמימות נעלמו רוב המאפים מהצלחת?

מה אתם עושים בימי שישי בבוקר כשאין בית ספר למהר אליו? מאפינס מהירים וקלים הם רעיון נהדר (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
10-8 יחידות
- 2 ביצים קטנות (S או M)
- 1/3 כוס (66 גרם) סוכר
- 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
- 1/3 כוס (66 גרם) שמן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב + 1 כפית מיץ לימון (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים)
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- 50 גרם שוקולד לבן, קצוץ
- 50 גרם שוקולד חלב, קצוץ
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס מסיליקון או מקרטון.
- מערבבים יחד את כל המרכיבים, לפי הסדר בו הם מופיעים - משאירים מחצית מכמות השוקולד הקצוץ לפיזור מעל המאפינס.
- יוצקים את הבלילה לתבניות, מפזרים מעל שוקולד קצוץ ואופים במשך 20-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"