
מי יסרב לארוחת צהריים כזאת? פסטה עם ירקות מוקפצים ופסטו (צילום: אנטולי מיכאלו)
מרכיבים
6-4 מנות
- 4 כפות שמן זית
- 1 חציל חתוך לקוביות
- 1 זוקיני חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום (או צהוב) חתוך לקוביות
- 3 כפות ממרח פסטו, ביתי או קנוי + פסטו נוסף להגשה
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה פנה, מבושלת לפי הוראות היצרן
- 1/4 כוס ממי הבישול של הפסטה
- 100 גרם מוצרלה מגוררת (לא חייבים)
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בווק גדול, מוסיפים את קוביות החציל ומקפיצים כמה דקות עד להשחמה קלה.
- מוסיפים את הזוקיני ואת הפלפל ומטגנים עד לריכוך, מקציפים מדי פעם.
- מוסיפים את הפסטו, הפסטה ואת מי הבישול ומערבבים יחד. מוסיפים את המוצרלה (אם משתמשים) ומקפיצים עד להמסה. מגישים מיד עם כפית פסטו נוספת מעל לכל מנה.
* המתכון באדיבות ברילה

עוד מנות פסטה נטולות שמנת