חזית קרה עם משקעים מרהיבים: קערת קרח שתהפנט את האורחים

היום האנשים כבר לא מופתעים בקלות, כי הם כבר טעמו את הכול. איך בכל זאת תזכו למנה הגונה של קריאות התפעלות? השקיעו בכלים יפהפיים שתכינו במיוחד לאירוע

אסנת לסטרפורסם: 13.08.20 08:25
צפו: כך מכינים קערת קרח מרהיבה
אסנת לסטר
הדרך הכי מרשימה להגיש קלמנטינה לאורחים (צילום: אסנת לסטר)
הדרך הכי מרשימה להגיש קלמנטינה לאורחים (צילום: אסנת לסטר)

קיבלתי את הרעיון הנהדר הזה לפני כמה שנים, מאסתר ג'יליארס מבית שאן, במהלך שידור התוכנית שלי ואני לא מפסיקה להשתמש בו במיוחד בקיץ. עם קצת דמיון, הכלים האלה הופכים למוקד השולחן והם מהפנטים את האורחים ביופיים. היתרון? אתם לא חייבים לבזבז עליהם כסף או לפנות להם מקום בארון, מיד בתום השימוש, הקערות נעלמות בכיור ואפילו לא דורשות שטיפה.

 

מה אפשר להגיש בהן?

  • הכי בנאלי: קוביות קרח
  • הכי מתוק: קינוחים שונים - החל מסלטי פירות או ירקות, פירות פרוסים, גלידות, ארטיקים וכו'
  • הכי מרשים: גספצ'ו צונן, ציזיקי מרענן או קוקטיילים מושקעים (במידה והכנתם כוסות קרח ולא קערות)

 

העיצוב קולע בול לטעמכם (צילום: אסנת לסטר)
    העיצוב קולע בול לטעמכם(צילום: אסנת לסטר)

     

    מה צריך?

    • 2 קערות פלסטיק או זכוכית בגדלים שונים

     

    • קישוטים לפי הטעם והדמיון: פרחים שלמים או עלי כותרת, עלים ירוקים וענפים, ירקות או פירות פרוסים (עגבניות שרי, ענבים, תפוזים מלפפונים), ממתקים (למשל, סוכריות או נחשי גומי), עשבי תיבול, תבלינים שלמים (מקלות קינמון, כוכבי אניס) ופריטים נוספים בעלי צורה וצבע בולטים. למתקדמים, ניתן לצבוע את המים בצבעי מאכל טבעיים ואף להוסיף נצנצים אכילים.

     

    • משקולות: קופסאות שימורים או כל דבר כבד אחר.

     

    אופן ההכנה

    1. ממלאים את הקערה הגדולה יותר במים עד למחצית מגובהה.
    2. מניחים את הקערה הקטנה יותר בתוך הקערה הגדולה יותר ובתוכה מסדרים את המשקולות, כך שהיא תשקע קצת במים, אך עדיין לא תגע בדופן של הקערה הגדולה (אפשר להוסיף מים לקערה הגדולה במידת הצורך). ככל שהמרווח בין שתי הקערות יהיה גדול יותר, כך דופן קערת הקרח תהיה עבה יותר והקערה תימס לאט יותר.
    3. מכניסים את הקישוטים למרווח שבין שתי הקערות ומסדרים אותם לפי ראות עיניכם. אפשר להשתמש בשיפוד עץ או במקל לסידור הקישוטים.
    4. מניחים את שתי הקערות על מגש (או בתוך קערה גדולה יותר) ומעבירים בזהירות למקפיא למשך 24 שעות לפחות, כדי להיות בטוחים שהמים שבין שתי הקערות קפאו לחלוטין.
    5. לפני השימוש, מוצאים את הקערות מהמקפיא, מרטיבים מגבת במים חמימים ומניחים אותה בתוך הקערה הקטנה יותר. מנסים לחלץ את הקערה הקטנה יותר אך לא בכוח, חשוב מאוד להיות סבלניים כדי לא לשבור את קערת הקרח. אחרי שמשחררים את הקערה הקטנה, הופכים את קערת הקרח כך שהקערה הגדולה מלמעלה, ועוטפים אותה במגבת החמימה, מחכים קצת ומנסים לנתק גם את הקערה הגדולה.
    6. מניחים את קערת הקרח בצלחת הגשה, ממלאים אותה ומגישים.

     

     

    תנו לילדים גם לעצב  (צילום: אסנת לסטר)
      תנו לילדים גם לעצב (צילום: אסנת לסטר)

       

      לרושם מרבי: מכינים את הקערות מקרח שקוף

       

      כדי שהקערות יהיו כמה שיותר יפות, כדאי שהן תהיינה שקופות ככל האפשר. וכדי שזה יקרה, צריך קרח שקוף, כזה שאין בו בועות אוויר – שכן הן אלה שמעכירות אותו.

       

      כדי לסלק את בועות האוויר יש להשתמש במים שהורתחו ולאחר מכן קוררו. כדי להגדיל את הסיכויים לקבלת קרח שקוף כדאי להרתיח ולקרר את המים פעמיים. מי שרוצה לדלג על ההרתחות, יכול פשוט להשתמש במים מזוקקים.

       

      משתנה נוסף שתורם לצלילות של הקרח הוא מהירות ההקפאה. בהקפאה רגילה, הקרח קופא מבחוץ פנימה – וכך נכלאות בתוכו בועות קטנטנות. אם ההקפאה היא אטית ואחידה פחות בועות נכלאות בקרח – וכך הוא שקוף יותר. ואיך משיגים הקפאה אטית? בדרך שאני מניחה כי רובכם לא תבחרו בה: מכניסים את המים שרוצים להקפיא למקפיא כבוי, ורק אז מדליקים אותו.

       

       

      >> בפרקים הבאים: מתכונים בדוקים למנות שרק נראות מסובכות, טיפים פרקטיים ועוד דברים מעניינים שלמדתי במטבח הפרטי שלי.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)